Új autó vásárlásnál bérminimumos (nettó 130 ezres) fizetésre kaphatok hitelt?
De ha bármi történik az autóval arra ott a casco nem ?
Eddig is balesetmentesen vezettem, de most egy 16 éves Suzuki Swiftem van és majd eljön a csere ideje egyszer csak. Szeretem ezt a kocsit de ha leváltom akkor már újabbat akarnék ami szintén megbizható. Használt autóknál sajnos átvernek a kereskedések.
Na hát ezért költözzetek el abból a moslék országból.
Máshol sima 8 órás munkával tudsz magadnak venni egy új autót...,de mellette el is mész nyaralni külföldre legalább 1x,de 2x sem kizárt. Nem görcsölsz,és nem számolod azt a krrva pénzt...
emberek ébredjetek már fel,és ne gályázzatok szaros 130 ezerért.
3napi keresetem kábbééé,nagyoon durva
#22, ilyen volumenű bérekhez nem kell elköltözni a képzett embereknek, legfeljebb Borsodból, vagy Szabolcs-Szatmárból.
Pesten elérhető, persze nem mindenkinek és nem a legegyszerűbb kulimunkával. Jó szakmunkás megkeresheti itt is ezt, vagy vezetők is egy vállalatnál. De ha vezető vagy, akkor már ugye szolgálati autót is kaphatsz ilyen-olyan vezetőként, és akkor nem kell semmit költeni a kocsira, nemde...?
Nem olyan tré a helyzet itthon se sokaknak.
# 24 Maradjunk annyiban hogy egy szolgálati autóhoz minimum középvezetőnek kell lenned.
Szolgálati autót nem adnak otthon könnyen.Ma az még egy státusz szimbóluma az otthoni béren kiv juttatásokban.
Még mondjuk nekem az első külföldi állásomnál járt a szolgálati autó, egy nem középvezetői pozícióra.
Ha szakmunkásként otthon megkeresel 500 ezret, itt 1 milliót,kb így kell mindenkinek beárazni a dolgokat.
Ha otthon mérnökként megkapsz x ezret az mondjuk itt minden szirsz*r nélkül is a duplája,de van ahol a triplája.
Szóval abban igazad van hogy otthon is lehet szakítani,de máshol még többet szakítasz..
Akkor meg miért ne?
Írtam már, hogy nekem is csurran cseppen még! Itt a hitel miatt kérdés a 130 ezer forint.
Lehet veszek akkor egy Dacia-t
#25, ezekben neked is igazad van, írtam is, hogy nem mindenki érheti el ezeket, én se vagyok még középvezető, de azért nem minden a pénz, az is számít, hogy nem kell megszakadni a munkában, itthon vagyok ismerősök, barátok között anyanyelvi környezetben. Meg aztán nekem is van házam is, azt is intéztetni kéne itt valakivel ha esetleg kimennék, vagy hazamászkálni mindig vízórás, gázórás, egyéb hülyeségek miatt, felsózni a járdát és a többi.
Persze van akinek nincsenek ilyen kötődései, vagy amúgy se keresne többet minimálbérnél a végzettsége, gyakorlata miatt. Na annak már érdemes lehet kimenni, mert míg itthon megkeres 90 ezret krumplipucolással, ott megkereshet 1200 eurót ugyanazzal. De diplomás ember, ha kimegy, néhány speckó szakmát leszámítva, mint mérnök, orvos, IT-s, mennyit fog keresni ott kint? 1200 eurót, krumplipucolással, mert a szakmáját ugye nem végezheti kint, nincs elismert diplomája, meg a nyelvet se beszéli hozzá jellemzően olyan szinten, ott nem elég az, hogy ugatsz valami hello whatsup szintet. Szóval ezek is vannak. De nekem se kell így se számolgatnom már a pénzt hónap végén, és én is tudok menni nyaralni külföldre, ha éppen azt akarok.
# 29
Az egyik legrosszabb beidegződés hogy nem szakadok meg a munkában,meg hogy otthon vannak a barátok...
Hidd el belátható időn belül a barátid is kiszállingóznak majd külföldre. Majd szépen lassan rájönnek a miértre...
Már annyi magyar él kint, hogy új kapcsolatokat tudsz építeni,barátságok szövődnek teljesen normális magyar emberekkel.
Én lassan 5 éve jöttem el,és gyakorlatilag azóta is aktívan buzdítok mindenkit hogy jöjjön mert dolgozni itt is kell...de a havi számládra még sem annyi pénz megy ami nagyjából egy sima LED tv ára.
Félre ne értsd nem téged fikázlak,meg azokat sem akik hajlandóak 130 ezer forintért szenvedni,görnyedni és nyelni a sok hataloméhes noname felkapaszkodott senki ember agymenéseit.Megértem őket..de....
Egy sima mosogató állásban megkeres annyit az ember,mint otthon néhány kezdő diplomás.
Jó mondjuk abból nem lesz aranyéleted,de olyan sokan így kezdték így kezdik és nem bánták meg.
Én mondjuk IT szektorban dolgozom,de rémisztő hogy egy ügyes hegesztő vagy CNC-s is 2-3000 EUR-t megkeres havonta.
Tehát szerintem minden szakmában jobban lehet külföldön keresni,egyedül annyi a zavar hogy van ahol minimális a mozgás tered pénzügyileg,de van ahol meg óriási.
Sok olyat ismerek aki kint szakmunkás,beosztja,spórol..haza jön 2 hétre és megtud magának venni bármit. 40 ezres cipőtől akár az új kocsiig.
Szóval én azt mondom h egy honfitársam sem érdemli meg a havi 130 ezer forintos fizetést. Az már annyira bicskanyitogatóan kevés,hogy azon szinten mindenképpen alternatíva külföld. Vagy Nyugat Mo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!