Új autó vásárlásnál bérminimumos (nettó 130 ezres) fizetésre kaphatok hitelt?
Zárjuk ezt le!
NEM fogsz kapni!
De egy új kocsi 5 év garanciával , legalább 5 évig stabilitást nyújt. Illetve én használom, szervizelem tudom a múltját, vigyázok rá.
Tehát akkor biztos nem kapnék hitelt? Mennyi lenne a legnagyobb összeg amit erre adnának?
Nem fogsz kapni. Mármint hitelt fogsz, csak nem annyit, hogy meg tudd venni az autót.
Ha személyi kölcsönben gondolkozol, akkor a nettó fizetésed kb. 10-szeresét fogod hitelként megkapni. Az nálad 1.300.000 Ft. Ha 2 milliód van, akkor az még csak 3.300.000 Ft. Mellesleg az autót át kell íratnod, NAV felé fizetned, tankolnod, szóval már nincs is 3.300.000 Ft-od. Persze, ha valakit bevonsz adóstársként, vagy kezesként, akkor lehet ez több. De inkább ezt nem javaslom, ne akarj kicseszni senkivel.
Nekem 180.000 Ft a nettó fizetésem. Plusz jutalomban és más költségtérítésben részesültem, ami jövedelemnek számít, én kaphatok kb. 2.000.000 Ft hitelt, mivel pont készülök hitelt felvenni. Úgyhogy te 130.000 Ft-tal ne is reménykedj...
Nem hiszem, de ha mögötte jó vagyoni helyzettel rendelkezel (pl. kis túlzással ki tudnád fizetni zsebből is, de nem akarod lemeríteni a tartalékaidat), akkor *elképzelhető* hogy adnak hitelt, de itt maximum mások véleményét fogod megismerni, választ csak a leendő hitelező bank fog adni.
Egyébként nem tartom kizártnak a dolgot, mert autóhitel esetén maga az autó fedezet, tehát a bank számára ez alacsonyabb kockázatú, mint pl. egy személyi kölcsön, de ilyen alacsony jövedelem mellett, őszintén, nem sok esélyt látok rá.
És ha már vélemény, bérminimum mellett én legfeljebb 1 milliót költenék autóra, 4 millióért pedig havi nettó félmilliós jövedelem alatt biztosan nem vennék autót.
Van 15 millió forintot érő teljes körűen felújított saját lakásom, hitel nélkül, teljes mértékben az én nevemre. Sose volt hitel tartozásom, ez esetleg segít?
Vagy a lakásra felvehetem a hitelt fedezetként ?
Valószínűleg kapsz majd, csak nem olyan jó feltételekkel, mintha mondjuk nettó 300-at keresnél. Meg kell próbálni. Itt egy hitelkalkulátor személyi kölcsönre.
Mondom, nem elképzelhetetlen, érdemes felhívni egy bankot hétfőn, szerintem meg fognak próbálni találni olyan konstrukciót, amivel működhet.
Ettől függetlenül én még mindig nem tartom jó ötletnek, de nyilván ehhez semmi közöm.
Kérdező te h..lye vagy? Van egy saját, tehermentes ingatlanod és képes lennél ezt beterhelni egy s..ros autóért? Neked elment az eszed!
Vegyél egy használt 3-4 éves autót, ami kevés kilométert futott, vigyél magaddal egy autószerelőt, aki átnézi és százezreket fogsz spórolni az áron egy új autóhoz képest és mégsem kell évekig a tankoláson, meg a kötelező kerékcserén, olajcserén kívül költeni a 3-4 éves autódra.
Te még nem hallottad azt a mondást, hogy addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér? Nagyon igaz mondás!
Mi 2 éve vettünk egy 16 éves autót, eddig kb. 200.000 Ft-ot költöttünk rá szerelés tekintetében. Az ára 700.000 Ft volt.
Arról nem beszélve, hogy mi van, ha összetöröd az autót, vagy valaki más tesz kárt benne, akin nem tudod behajtani? Lenullázod magad anyagilag, valamint a hitelt ugyanúgy kell fizetned, mégis miből fogod megcsináltatni?
Én amondó vagyok, hogy új autót az vegyen, aki megteheti. Te nem teheted meg.
Én is majd' 30 éves kocsival járok amikor épp szükségem van rá, semmi bajom nincs vele, ha valamit cserélni kell benne, nem megy rá a gatyám, mert olcsó alkatrészeket lehet kapni hozzá. A fenti válaszok szerint én kapnék személyi kölcsönt majd' a teljes összegre ha egy új 4 millás kocsit akarnék, de minek tenném? Hogy mutogassam, meg félnem kelljen, hogy mikor lopják el? Minek...?
Annak idején a '90-es években én még Trabanttal is jártam, azon már akkor is röhögtek, de mégis jó volt az is arra, hogy elvigyen bárhova. A mostani meg még jól is néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!