Szabad felhasználású hitel ingatlan fedezettel, de az ingatlant a hitelből vennénk?
Nem igazán vagyok otthon a témában. Eddig albérletben taktunk. Viszont el akarják adni a házat a fejünk felől, és ezért szeretnénk megvenni.
Már most lakáshitelt nem tudok felvenni, mert nincs annyi önerőnk. Viszont önerőnek személyi hitelt nem szeretnék fel venni mert a két hitel majdnem 90 ezer lenne az meg sok. Igaz ketten kapunk 300-350.ezret. De akkor is sokkalom a 90 ezret.
Hozzá kell tennem ezek a számok mint a netes kalkulátor eredményei, a bankba a munkám miatt csak jövőhét vége fele tudok bemenni.
Most találtam egy olyan szabad felhasználású személyi hitelt ami ingatlan fedezettel olyan 60 ezerre jönne ki/hó.
Az a bökkenő hogy nem tudom hogy az megoldható e hogy abból veszem meg a házat és úgy tetettem rá az ingatlan fedezetett.
Valaki hátha okosabb nálam ebben a témában.
Igazaból most nagyon kétségbe vagyok esve, hogy mi is lesz.
Szerencsére nyárig van időnk elintézni de az magyon hamar itt lesz.
"szabad felhasználású személyi hitelt ami ingatlan fedezettel"
Nos, amit Te mondasz, az a jelzáloghitel, de ezt csak meglévő, saját tulajdonodban lévő ingatlan fedezetre lehet felvenni - úgyhogy ez az út nem járható.
Inkább próbáljatok meg másik albérletet keresni, mert a kereset 300 ezerre a 90 ezer ft hitel tényleg nagyon sok. Már csak azért is, mert ha egyikőtök keresete kiesik, máris nem tudnátok fizetni a hitelt.
Nem tudnátok szülőkhöz menni 1-2 évre, amíg megspóroltok egy kis önerőre valót?
"az megoldható e hogy abból veszem meg a házat és úgy tetettem rá az ingatlan fedezetett."
Nem, mert amíg nincs a tulajdonodban az ingatlan, addig nem kapsz rá hitelt.
Köszönöm a válaszod,
Hát most kicsit szomorú vagyok.
Sajnos nem opció, hogy szülőkhőz vissza menjünk.
Akkor keresünk valami mást :(
Még egyszer köszönöm :)
Az elképzelésed és a számításod számomra eléggé zavaros, mert egy lakáshitel mindig olcsóbb, mint egy szabad felhasználású jelzáloghitel, de amit tervezel, az banki szempontból megoldhatatlan. Szerintem Te ott tévedsz, hogy nem számolsz azzal a lehetőséggel, hogy elsősorban lakáshitelt kell igényelni és csak a hiányzó részt kell kipótolni személyi kölcsönnel.
Azt javaslom, írd le konkrétan, hogy mennyi a vételár, ehhez rendelkeztek-e bármennyi önerővel és hol van ez a lakás? Ezek alapján én meg tudom mondani, hogyan lehetne megvenni a legkedvezőbb megoldással ezt a lakást.
Azt leírtam hogy önerőnk nincs.
Jelen pillanatban 30 ezer az alberlet.
Falun lakunk a horvát harát közeleben.
Kb 5 millió a ház.
A lényege az az egésznek hogy ahol mi most lakunk úgy egyeztünk meg a tulajjal hogy én 30 ezret adok + rezsi. Ő az 30 ezerrel ki fizeti a hitelét ami a házon van.
Ők anno szocpolra vették fel a hitelt 30 évre ebből még 18 van vissza nekik. Ám 6 éve kint élnnek külföldön és nem is akarnak haza jönni.
Azért szeretnék eladni a házat mert nem szeretnenek tovább magyar állatpolgárok lenni.
Azzal hogy mi itt lakunk tulajdon képpen ő éli kint a saját kis életét mi pedig fizetjük a részletét. A lényeg ennyi.
Azt hogy lakás hitelt vegyek fel és az önerőt pótoljam személyi hitelből. Erről olvastam egy cikket a neten hogy nem éppen éri meg.
Mivel így a 2re sokkal többet fizetnék.
Mivel a ha felveszem a személyi hitelt és utána kérem a lakás hitelt akkor a bank már látni fogja hogy nekem van személyi hitelem és más kamatokat számol fel. Mivel a bank már úgymond kockázati tényezővel számol, mivel 2 hitelem van.
Így ahogy számoltam kb. 90 ezerre jönne ki. Az meg tényleg sok.
Azt nem tudom bevállani, mert fix a munka helye a férjemnek meg nekem is, de soha nem lehet tudni.
Elkezdesz gyűjteni önerőt és ha ez megszűnik közben akkor kiveszel másik albérletet 30-40-ért.
Esetleg ezektől is megveheted részletre a mostani házat, bank nélkül.
8-as, bár az nekem is eszembe jutott, de az nem működik, hogy a tulajtól megveszik a házat bank nélkül, mert ezt írja a kérdező:
"Ők anno szocpolra vették fel a hitelt 30 évre ebből még 18 van vissza nekik. ...
Azért szeretnék eladni a házat mert nem szeretnenek tovább magyar állatpolgárok lenni."
Szóval a bankot nem lehet kihagyni belőle.
Esetleg megpróbálhatnátok hitel átvállalást, de szerintem a szocpol miatt az sem járható út :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!