Melyik bank ad 2 millió körüli pénzt "csak úgy"?

Figyelt kérdés
Szeretnénk házat venni, de nincs félretett pénzünk. Mielőtt jönne az hogy akkor miből akarjuk fizetni a hitelt: jól keres a párom nagyon, én jelenleg gyeden vagyok, van egy kisbabánk. Nem tettünk félre eddig, mert nem éreztük szükségesnek, ugyanis úgy van, hogy anyuék hátsó házrészét megkapjuk ingyen (itt élünk most) Viszont időközben úgy döntöttünk, hogy külön házat szeretnénk, a szülőktől jó távol! Nem szeretném jobban kifejteni, lényeg hogy szeretnénk felvenni olyan 8-10 millio hitelt, de mivel nincs önerőnk, így előtte felvennénk másik banknál 2 millió körül és akkor már kapunk egy nagyobb összeget máshol ha van kp-ban 2 milliónk igaz? Simán tudnánk fizetni a 2 hitelt! Melyik banknál próbálkozzunk a 2 millióval?
2019. febr. 2. 18:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Egyébként hosszú távon a "ha éppen nincs szükségem semmire, akkor a seggére verek minden pénznek" nem lesz jó stratégia, de ti tudjátok.
2019. febr. 4. 14:35
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak igaza van, szüleim sosem szórták a pénzt, nem vettek felesleges dolgokat sem nekem, sem a húgomnak, s lásd, 50 éves koruk előtt lett egy 180 nm-es házuk, meg 2 lakás, amit kiadnak. Ezt az elmúlt 5 évben! Előtte egy 85 nm-es családi házban éltünk, enyhén szólva nyomortanya volt, én végigszenvedtem a gyerekkorom ott, és senkit nem voltam hajlandó oda vinni, mert borzalmasan rossz állapotban volt. Szóval, mire eljöttem onnét, továbbléptek, és arra kell nekik a 2 kiadó lakás, hogy legyen nyugdíjuk...

40 éves koruk előtt ugyanis nem kerestek jól, azóta van vállkozásuk és beindult a szekér. Természetesen nem vettek fel hitelt semmire.

Hosszú távra terveztek, össze is jött. Szóval inkább azt javaslom nektek is, hogy gyűjtsetek pénzt egy darabig még, mert a jövedelmetekből nagyon sokat félre lehet tenni.

2019. febr. 4. 17:27
 23/27 anonim ***** válasza:

OFF

22-es, és most, így, hogy látod, hogy miért güriztek és meg is lett az eredménye, hogy látod a múltat?

Ugyanis mi is szegénységben éltünk, de én azt látom, hogy jobban meg tudom becsülni a dolgokat, jobban meglátom a lehetőségeket - ahogy mondani szokták rám: " a jég hátán is megél"

Sokáig haragudtam anyámra emiatt, de azt gondolom, hosszútávon a javamra vált :-)

ON

2019. febr. 4. 17:40
 24/27 anonim ***** válasza:
Nem trollkodni akarok, de ha otthon laktok anyuékkal, akkor hogy nem tudtok inkább félretenni? Ha eddig nem ment a takarékoskodás, akkor a két hitel sem fog menni. Nem károgni akarok, de ne legyetek felelőtlenek. Nekünk úgy alig adott a bank hitelt, hogy én 345-öt keresek, a párom 180at és nem volt más hitelünk, összespóroltuk az önerőt (a minimumot) és így kerültünk a 6 adós kategóriából az utolsó előttibe.
2019. febr. 5. 00:26
 25/27 anonim ***** válasza:

Oké, csak hogy lásd, hogy tényleg nem trollkodni jöttem.

A GYED-et nem fogadják el jövedelemnek. Sőt, nem szép dolog, de a mi hitelügyintézőnk elmondta, hogy aki gyereket szeretne, már az is negatívan esik a hitelbírálatnál a latba, mert magasabb a kockázat, hisz egy kereset ki fog esni. Erre minden fiatal párnál gusztustalanul rákérdez a mézes-mázos ügyintéző. A miénk egyenes volt és legalább megmondta.

Tehát ott tartunk, hogy ott a párod fizuja ami tételezzük fel, hogy leigazolhatóan 350 nettó. Az építőiparban ez mondjuk úgy szokott kinézni, hogy minimálbér papíron a többi borítékban, de oké, tételezzük fel, hogy tényleg van bérpapírja 350 nettóról.

Felvesztek hitelt 2 millió önerőre. Erre azt mondtad, hogy 40 rugó a törlesztő. Nem számolok utána, legyen annyi.

A jelenlegi szabályozás szerint a bevételetek hitellel nem terhelt része az ami újabb hitellel terhelhető, tehát van 350-40ezer terhelhető bevételetek, ami 310ezer. Emellett persze nem csak a számok játszanak, hanem minden tényező ami számokkal kifejezhetetlen kockázat a banknak, többek között az, hogy van már hiteletek. Nem vicc, ilyenkor átnézik a számláitokat is, például kizáró tényező lehet, ha szerencsejátékra utaló tevékenységet látnak a számlatörténetben. Na de vissza a lényeghez.

Van 310ezer terhelhető jövedelmetek.

A jelenlegi szabályozás szerint, ha 5 éves kamatperiódusra veszitek fel a hitelt, akkor 400ezer forint bevétel alatt a bevételeitek 25%-a terhelhető hitellel, ami 75.500Ft, tehát elméletileg meglehet.

Ha 10 éves kamatperiódusban vesztek fel lakáshitelt, akkor a bevételeitek 35%-ig terhelhető, tehát kb. 110ezerig (nem számoltam utána), illetve ha 10 éves vagy annál több, akkor a bevételeitek felét terhelheti a hitel. Más kérdés, hogy tekintve, hogy egy kereső van, nincs bevonható ingatlan, és kb. előtte pár hónappal vesztek fel egy másik hitelt, szerintem nem fogjátok megkapni.

2019. febr. 5. 00:38
 26/27 anonim ***** válasza:
#26 Nem tudom, mi ebben a "gusztustalan" meg nem szép dolog. A banknak elsősorban az az érdeke, hogy előbb-utóbb visszakapja a pénzét. Ebben kockázatot jelent, ha egy kereset kiesik.
2019. febr. 5. 14:22
 27/27 anonim ***** válasza:
Nyilván ez egy számokkal kifejezhető kockázat, persze. De attól még gusztustalan. Mint mondjuk - például - nem adni pénzt az alkoholista szüleidnek hó végén amikor éheznek, mert úgy érzed, hogy megérdemlik. Jogos, de attól még az is gusztustalan.
2019. febr. 5. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!