Melyik bank ad 2 millió körüli pénzt "csak úgy"?
Utolsónak igaza van, szüleim sosem szórták a pénzt, nem vettek felesleges dolgokat sem nekem, sem a húgomnak, s lásd, 50 éves koruk előtt lett egy 180 nm-es házuk, meg 2 lakás, amit kiadnak. Ezt az elmúlt 5 évben! Előtte egy 85 nm-es családi házban éltünk, enyhén szólva nyomortanya volt, én végigszenvedtem a gyerekkorom ott, és senkit nem voltam hajlandó oda vinni, mert borzalmasan rossz állapotban volt. Szóval, mire eljöttem onnét, továbbléptek, és arra kell nekik a 2 kiadó lakás, hogy legyen nyugdíjuk...
40 éves koruk előtt ugyanis nem kerestek jól, azóta van vállkozásuk és beindult a szekér. Természetesen nem vettek fel hitelt semmire.
Hosszú távra terveztek, össze is jött. Szóval inkább azt javaslom nektek is, hogy gyűjtsetek pénzt egy darabig még, mert a jövedelmetekből nagyon sokat félre lehet tenni.
OFF
22-es, és most, így, hogy látod, hogy miért güriztek és meg is lett az eredménye, hogy látod a múltat?
Ugyanis mi is szegénységben éltünk, de én azt látom, hogy jobban meg tudom becsülni a dolgokat, jobban meglátom a lehetőségeket - ahogy mondani szokták rám: " a jég hátán is megél"
Sokáig haragudtam anyámra emiatt, de azt gondolom, hosszútávon a javamra vált :-)
ON
Oké, csak hogy lásd, hogy tényleg nem trollkodni jöttem.
A GYED-et nem fogadják el jövedelemnek. Sőt, nem szép dolog, de a mi hitelügyintézőnk elmondta, hogy aki gyereket szeretne, már az is negatívan esik a hitelbírálatnál a latba, mert magasabb a kockázat, hisz egy kereset ki fog esni. Erre minden fiatal párnál gusztustalanul rákérdez a mézes-mázos ügyintéző. A miénk egyenes volt és legalább megmondta.
Tehát ott tartunk, hogy ott a párod fizuja ami tételezzük fel, hogy leigazolhatóan 350 nettó. Az építőiparban ez mondjuk úgy szokott kinézni, hogy minimálbér papíron a többi borítékban, de oké, tételezzük fel, hogy tényleg van bérpapírja 350 nettóról.
Felvesztek hitelt 2 millió önerőre. Erre azt mondtad, hogy 40 rugó a törlesztő. Nem számolok utána, legyen annyi.
A jelenlegi szabályozás szerint a bevételetek hitellel nem terhelt része az ami újabb hitellel terhelhető, tehát van 350-40ezer terhelhető bevételetek, ami 310ezer. Emellett persze nem csak a számok játszanak, hanem minden tényező ami számokkal kifejezhetetlen kockázat a banknak, többek között az, hogy van már hiteletek. Nem vicc, ilyenkor átnézik a számláitokat is, például kizáró tényező lehet, ha szerencsejátékra utaló tevékenységet látnak a számlatörténetben. Na de vissza a lényeghez.
Van 310ezer terhelhető jövedelmetek.
A jelenlegi szabályozás szerint, ha 5 éves kamatperiódusra veszitek fel a hitelt, akkor 400ezer forint bevétel alatt a bevételeitek 25%-a terhelhető hitellel, ami 75.500Ft, tehát elméletileg meglehet.
Ha 10 éves kamatperiódusban vesztek fel lakáshitelt, akkor a bevételeitek 35%-ig terhelhető, tehát kb. 110ezerig (nem számoltam utána), illetve ha 10 éves vagy annál több, akkor a bevételeitek felét terhelheti a hitel. Más kérdés, hogy tekintve, hogy egy kereső van, nincs bevonható ingatlan, és kb. előtte pár hónappal vesztek fel egy másik hitelt, szerintem nem fogjátok megkapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!