Melyik bank ad 2 millió körüli pénzt "csak úgy"?

Figyelt kérdés
Szeretnénk házat venni, de nincs félretett pénzünk. Mielőtt jönne az hogy akkor miből akarjuk fizetni a hitelt: jól keres a párom nagyon, én jelenleg gyeden vagyok, van egy kisbabánk. Nem tettünk félre eddig, mert nem éreztük szükségesnek, ugyanis úgy van, hogy anyuék hátsó házrészét megkapjuk ingyen (itt élünk most) Viszont időközben úgy döntöttünk, hogy külön házat szeretnénk, a szülőktől jó távol! Nem szeretném jobban kifejteni, lényeg hogy szeretnénk felvenni olyan 8-10 millio hitelt, de mivel nincs önerőnk, így előtte felvennénk másik banknál 2 millió körül és akkor már kapunk egy nagyobb összeget máshol ha van kp-ban 2 milliónk igaz? Simán tudnánk fizetni a 2 hitelt! Melyik banknál próbálkozzunk a 2 millióval?
2019. febr. 2. 18:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
Fél év munkaviszony kevés lesz. A 2 millió után már bent lesz az adós listában. Utána nehezebb lesz hitelt felvenni.
2019. febr. 3. 00:41
 12/27 anonim ***** válasza:
88%
Gyűjtsetek önerőre.1 év alatt talán össze is tudnátok szedni.
2019. febr. 3. 02:00
 13/27 anonim ***** válasza:
60%
A jol keresnel en azt hittem hogy olyan 600 ezret minikum 350 minden csak nem jó... És ha eddig nem volt rezsi meg semmi koltsegetek ami ilyen es egy fillért se tettetek el akkor most fizetitek majd a törlesztőt meg a rezsit? Ja és messze akartok költözni a szülőktől akkor a parod hogy jar majd be a "jól fizető" munkahelyere? Hála Istennek nem fog adni a bank de jobb is ez igy nektek
2019. febr. 3. 04:52
 14/27 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es! A második mondatomba mát leírtam hogy miért nem tettünk félre eddig! Mert nem volt rá szükségünk! Szövegértés...

De ha akartunk volna félretudtunk volna tenni.

Utolsó! A messze költözni az azt jelenti hogy nem a szomszédba! Párom így is 80 km-t tesz meg minden nap, szóval jobban is járnánk ha közelebb lennénk a munkahelyéhez. Ez a 350 amit hivatalosan keres! A többiről nem írtam, mivel azt nem tudja igazolni, de ennél többet keres ne aggódj értünk! Ja és a hátsó házrész ahol élünk anyuéknál, itt van külön fürdő konyha minden, magyarul MI fizettük a rezsit eddig is! Szóval nem eltartottak vagyunk! Csak mi szeretünk kikapcsolodni, wellnessezni stb, de ha ezekből visszaveszünk simán tudunk félretenni. Úgyhogy a normális válaszokat köszi, gyűjtünk inkább, hamar meglesz úgyis, addig meg maradunk itt 😊

2019. febr. 3. 09:43
 15/27 anonim ***** válasza:
87%

Áh ha erre hitelt vesztek fel akkor kb 1 év múlva jön majd a szemét bank elvette mindenemet kérdés...

egy fél évig tegyétek félre a törlesztőt próbáljátok ki

2019. febr. 3. 09:50
 16/27 anonim ***** válasza:
47%

En nem ertem az embereket. Annyi sok jovolato van! Miert irjtok, hogy elveszi fel ev mulva a bank toluk?? Jol keresnek ketten egyutt, sokan csinaljak azt, hogy a szemelyi kolcsont onerokent hasznaljak.

Szerintem nem lenne megoldhatatlan gond, raadasul az epitoipar a csoknak hala meg szarnyalni fog egy ideig, amikor meg nek, akkor mar az anya is ujra dolgozni fog rendesen.

Nyilvan valodi onerovel lenne a legjobb, de van, amikor ez a gyorsabb.

Raadasul annyi benzint megsporolnanak, amennyi a szemelyikolcson torlesztoje..

Kerdesedre valaszolva barmelyik bank ad szemelyi kolcsont nektek.

Ha jol atgondoljatok, es a torleszto mellett is eltesztek picit, akkor nem lehet nagy baj.

2019. febr. 3. 11:49
 17/27 anonim ***** válasza:
Az viszont tuti, hogy 20% onero nem nagyon lesz eleg :/
2019. febr. 3. 11:51
 18/27 anonim ***** válasza:
Mondom probaljatok ki, fel evig tegyetek el a törlesztőt es meg 40 ezer forintot ha ez sikerült akkor rajta ha meg nem akkormeg eszetekbe ne jusson
2019. febr. 3. 12:05
 19/27 anonim ***** válasza:

Amit keresel, az a személyi kölcsön, ez szabad felhasználású hitel (ergo bármire elköltheted, önerőre is), magasabb kamattal pörög mint egy autóhitel vagy egy lakáshitel.

Viszont!

Ha már felvettetek egy személyi kölcsönt, arról tudni fognak a lakáshitel felvételénél is (függetlenül attól, hogy hitelenként más-más banknál érdeklődtök), tehát ha most még az igazolt számok alapján simán tudnátok hitelt felvenni a házra, koránt sem biztos, hogy a személyi kölcsön után is menne.

Lehet, hogy a gyakorlatban tudnátok fizetni, de nem biztos, hogy a bankok megadják az igazolt jövedelem alapján a személyi kölcsön után, így lényegében potyára menne 2 millió forintnyi hitel. 350e igazolt, hiteltörlesztésnél figyelembe vehető jövedelem pedig nem valami sok.

Ha mindenképp ezt az utat szeretnétek, akkor konkrétan így lenne érdemes rákérdezni ugyanannál a banknál, hogy adnak-e hitelt az önerőre IS. Ez simán működhet, így vettem az első autómat, viszont sokkal magasabb jövedelem mellett.

Én mindenesetre inkább félretennék még egy kicsit, tudom hogy jobb előbb, én is szeretek hitelt felvenni, de gyerekkel, illetve olyan munkából származó jövedelemmel, amit nagyon érzékenyen érintenek a gazdasági recessziók, szerintem ez túl kockázatos. Ha a lakáshitelt bebukjátok, ott van fedezet és vissza tudtok költözni, de a személyi kölcsönt behajtják rajtatok keményen.

2019. febr. 3. 12:48
 20/27 anonim ***** válasza:
Fél évig tegyetek félre havi 300-at. Havi 480-ból ennek mennie kell, ha lakbért sem kell fizetnetek, meg a kicsi miatt, gondolom, nyaralni sem mászkáltok most. Fél évig havi 300, az már majdnem kétmillió forint.
2019. febr. 4. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!