Mennyire éri meg a lénzemet befektetni, mondjuk 6-8 ezer forintot minden hónapban befizetni éves 8 %-os kamattal?
Kissebb számlákat érné megnyítani inkább vagy egy nagyot?
Mennyire érdemes ilyennrl foglalkozni és mennyire veszélyes egy adott bankhoz betenni?
Mennyire veszélyes?
Mibe femtessek inkább szerintetek?
" 6-10 százalékos éves kamat ha pl 10-15 évre kötöm le a pénzem"
Félreértetted, bár a kérdésed alapján én azon is meglepődök, hogy tudsz olvasni!
Nekem is jött ilyen szemét a postaládámba: 10 évre 6%, 11-re 7%, 12-re 8%, 13-ra 9 %, 15 évre pedig 10%-ot adnak.
Ezek nem az éves kamatok, hanem a teljes futamidő végén ennyit adnak, ha addig nem tűnnek el :)
A befizetés 90%-a tőkegarantáló befektetés pl. beteszik kincstárjegybe, ahol ők 1 éves esetén kapnak évi 2,25%-ot, vagy 2 évesbe évi 2,75%-os kamatra, vagy egyéb... nem sorolom fel mindet!
A legkevesebbet hozó kincstárjeggyel számolva egyszeri 100 000Ft betétre kapnak durván 135 000-et, amiből neked adnak 110 000-et és nyertek 25 000-et, de nyilván a 4,1%-ra fogják betenni és nem a 2,25%-osra.
A hülyének is megéri, fogj bele!
Időpontot foglalsz értékpapírszámla nyitáshoz:
Bemész az időpontra, fél óra alatt megnyitod az ingyenes számlád.
Másnap 8 óra után már veheted is a 4,1% kamatú állampapírt (jövő hónaptól 4,5%-ot kamatozik).
A vásárlást online tudod intézni bankkkártyával, semmi költség nincs.
Bármikor vehetsz hozzá akár havonta is.
Bármikor el is adhatod és kiutalhatod ingyen a pénzed a bankszámládra.
Ha lenne olyan banki befektetés, ami ad 8 százalékot, én is holnap betenném a pénzem.
A 3 betűs, ballagási öltönyös tanácsadós cégnek egy forintot nem adnék, de "egy kávéra" sem ülnék be velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!