A férjem ki szeretné vásárolni a testvérét a hából. Hitelt csak az én nevemre tudnánk jelenleg felvenni. Belemennétek ebbe úgy, hogy a tuljdonrész nem az enyém lenne?
Akkor tényleg csak úgy tegyem meg, ha bátyótól megveszem a tulajdonrészt.
Mennyi az illeték?
Mondjuk 5 milliónál?
Tuti, hogy van özvegyi haszonélvezet rajta, nézd csak meg a tulajdoni lapot!
De ha valami csoda okán nincs, akkor is hülyeség elafósodni egy negyed ház miatt, pláne, ha jogilag semmi közöd hozzá
Mennyire biztos a párkapcsolat?
Ha te veszed meg azt a részt, akkor miért nem lenne a te neveden? Vagy az élettársad fizetné, csak nincs bejelentett munkahelye? Mennyire biztosan fizetne?
Mi a célotok a házzal? Ha meghal az élettársad édesanyja, akkor gondolom ismét a párod és a testvére örököl. Mennyire problémás a testvér? El akarja adni a házat, vagy meg szeretnétek szabadulni tőle? Ő hol lakik? Nem tudtok-e megegyezni vele részletfizetésben a bankot és kamatokat kihagyva?
Én más "batyuját" biztosan nem cipelném, soha nem tudhatod, mikor ér emiatt hátrány.
Tied a hitel, az élettársad pedig kapja a házrészt?
Tudom, hogy a szerelem vak, de most inkább nyitott szemmel járj, mert ez nem szerelem ilyenkor, hanem keményen üzlet, amiből adott esetben csak Te jöhetsz ki rosszul, a párod nem.
Ha nagyon-nagyon akarod, akkor csakis úgy, hogy a tulajdonrész is a Tied lesz, nem csak a hitel. De ezt is csak körültekintően, mert ez a háznak csak az 1/4-ét jelenti, a többi rész tulajdonosa, akár az ingatlan haszonélvező tud még gondot okozni, ha akar.
Most a férjed vagy az élettársad? Nagy különbség jogilag és a hitel szempontjából!
Természetesen ebbe nem szabad belemenni. A tulajdonrészhez ragaszkodj, különösen ha valójában nem is vagytok házasok. Utóbbi esetben ugyanis a románc végén te mehetsz kifelé a házból, és van egy hiteled cserébe. Házasság esetén ez kicsit más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!