Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Provident kamat számítás...

Provident kamat számítás hogyan történik?

Figyelt kérdés

Eszem ágába sincs ilyen személyi kölcsönt felvenni, szimplán a TV spotok alapján érdekelne, hogy mégis hogyan jön ki az, hogy 150.000 forintra 3900 forint kamatot kérnek ÖSSZESEN a 15 hetes futamidőnél :D Közgazdász végzettségű vagyok, de még így se tudom felfogni, ami az ami az ú.n. kondíciós táblában szerepel a Provident oldalán.

Az én olvasatomban, ha 15 hetes a futamidő és a THM 18,2% évesen, akkor megnézném a teljes futamidőre eső THM-et, és így számítanám ki a hitel teljes díját a futamidőre. Persze az a legcélszerűbb, ha minél rövidebb a futamidő, így inkább tőkét törlesztem, és kevesebb kamatot. De a futamidőt nem igen lehet módosítgatni, 15 hét és kész. Egyébként megjegyzem a BLACK FRIDAY nevű termékről van szó.

A kondíciós táblázat alapján:

Ügyleti kamat: "A Kölcsön folyósításának napjától kezdődően minden napra, a mindenkor fennálló tőketartozásra

vonatkozóan a Kölcsönszerződésben feltüntetett éves kamatláb alapulvételével számított összeg

365-öd része. A kamatláb mértékét a Kölcsönszerződés tartalmazza és annak mértéke a Futamidő

alatt nem változik." - 16,82%

THM: "Az a belső megtérülési ráta, amely mellett az Ügyfél által teljesítendő kötelezettségek jelenértéke

(törlesztés és díjak) éves százalékban kifejezve megegyezik a Provident által folyósított

Kölcsönösszeggel. A THM számítására a 83/2010. (III.25.) számú Korm. rendelet az irányadó és

a THM számításánál fi gyelembe kell venni az Ügyfél által a Kölcsönszerződés kapcsán fi zetendő

összes díjat (az Ügyleti Kamatot). Azon egyéb, a Provident által nyújtott szolgáltatások díját,

amelyek igénybevétele az Ügyfél döntésétől függ, a THM nem tartalmazza." 18,2%

Az egyéb költségektől, amik fel vannak tüntetve, tekintsünk most el.

Nos, hogy is van ez?

2018. dec. 18. 14:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ha napi leosztás lenne akkor csak ugy lenne helytálló amit írsz, ha napi törlesztés lenne már ne haragudj. Támaszd alá rendes leírt számítással, mert ez így még mindig nagyon nem oké.
2018. dec. 21. 00:04
 12/15 A kérdező kommentje:
Nos? :D
2018. dec. 23. 16:08
 13/15 anonim ***** válasza:

A 10. válaszadó érvelését én sem értem,. Ha felveszel 150.000Ft-ot, és az első héten befizeted az eserékes 10.260Ft-ot, attól még a THM-et az egész összeg után számolják, nem a 150.000-10.260 = 139,740 után!

A kölcsönt egyösszegben folyósítják, egyben a rendelkezésedre áll, a futamidő pedig fix. Ez a hitel törvény szerinti fogalmából adódik, ettől nem térhet el a Provident sem!

2018. dec. 23. 20:36
 14/15 anonim ***** válasza:
Tényleg ennyire nem megy a matek?! Keress egy annuitasos hitel kalkulátort, írd be a számokat és ki fog jönni az, de lehet, hogy a Provident is leirja részletesen valahol. Olyan pénzre ami már nincs nálad mert visszafizetted sose fizetsz kamatot.
2018. dec. 24. 00:35
 15/15 A kérdező kommentje:
Figyelj már, okoskodás helyett vezesd már le ide. Már egyszer leírtad ezen kívül, hogy nem megy nekünk a matek, de szerintem neked sem.
2018. dec. 24. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!