Provident kamat számítás hogyan történik?
Eszem ágába sincs ilyen személyi kölcsönt felvenni, szimplán a TV spotok alapján érdekelne, hogy mégis hogyan jön ki az, hogy 150.000 forintra 3900 forint kamatot kérnek ÖSSZESEN a 15 hetes futamidőnél :D Közgazdász végzettségű vagyok, de még így se tudom felfogni, ami az ami az ú.n. kondíciós táblában szerepel a Provident oldalán.
Az én olvasatomban, ha 15 hetes a futamidő és a THM 18,2% évesen, akkor megnézném a teljes futamidőre eső THM-et, és így számítanám ki a hitel teljes díját a futamidőre. Persze az a legcélszerűbb, ha minél rövidebb a futamidő, így inkább tőkét törlesztem, és kevesebb kamatot. De a futamidőt nem igen lehet módosítgatni, 15 hét és kész. Egyébként megjegyzem a BLACK FRIDAY nevű termékről van szó.
A kondíciós táblázat alapján:
Ügyleti kamat: "A Kölcsön folyósításának napjától kezdődően minden napra, a mindenkor fennálló tőketartozásra
vonatkozóan a Kölcsönszerződésben feltüntetett éves kamatláb alapulvételével számított összeg
365-öd része. A kamatláb mértékét a Kölcsönszerződés tartalmazza és annak mértéke a Futamidő
alatt nem változik." - 16,82%
THM: "Az a belső megtérülési ráta, amely mellett az Ügyfél által teljesítendő kötelezettségek jelenértéke
(törlesztés és díjak) éves százalékban kifejezve megegyezik a Provident által folyósított
Kölcsönösszeggel. A THM számítására a 83/2010. (III.25.) számú Korm. rendelet az irányadó és
a THM számításánál fi gyelembe kell venni az Ügyfél által a Kölcsönszerződés kapcsán fi zetendő
összes díjat (az Ügyleti Kamatot). Azon egyéb, a Provident által nyújtott szolgáltatások díját,
amelyek igénybevétele az Ügyfél döntésétől függ, a THM nem tartalmazza." 18,2%
Az egyéb költségektől, amik fel vannak tüntetve, tekintsünk most el.
Nos, hogy is van ez?
A 10. válaszadó érvelését én sem értem,. Ha felveszel 150.000Ft-ot, és az első héten befizeted az eserékes 10.260Ft-ot, attól még a THM-et az egész összeg után számolják, nem a 150.000-10.260 = 139,740 után!
A kölcsönt egyösszegben folyósítják, egyben a rendelkezésedre áll, a futamidő pedig fix. Ez a hitel törvény szerinti fogalmából adódik, ettől nem térhet el a Provident sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!