Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Takarékoskodáshoz tudtak...

Takarékoskodáshoz tudtak ajánlani egy jó terméket?

Figyelt kérdés

Szeretnék takarékoskodni. Gondoltam, hogy a megtakarításra szánt összeget a bankszámlámon hagyom, de ez nem a leghatákonyabb módszer, mert onnan csak levonnak belőle.

Olyan terméket szeretnék, amikre a következők jellemzők:

-nincs előre meghatározott havi befizetendő összeg, de minden hónapban egy tetszőleges összeget befizethetek.

-kamatozás

-rövid távú lekötés, kb. 2 év.

A megtakarítás célja, életkezdéshez szükséges vagyon felhalmozása. De az összeg elég változó, kb 10-20E Ft/hó lenne.

Ha valaki ismer, használ egy ennek a célnak megfelelő terméket, kérem ossza meg velem is tapasztalait.

Egy életét megfontoltan megtervező fiatal.

2010. jún. 26. 07:57
 1/9 anonim ***** válasza:

én nem tudok olyanról, amibe változóan tudsz befizetni összeget és az még kamatozik is.

De tudom ajánlani, hogy pl a postán lehet venni Kamatozó Kincstárjegyet. Akár 10.000 Ftos címletet is tudsz venni. 1-2 év futamidőre. A kamat nem ígér akkorát, mint a befektetési alapok, de mégis valami.

Az ilyen alapokba már nagyobb összegeket érdemes befektetni mondjuk 100.000Ftot és ott nm lehet kisebb összegeket befizetgetni.

2010. jún. 26. 09:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem a Signal biztosítónál van befektetéssel egybekötött életbiztosításom. Úgy szól a szerződés, hogy havi 11e-t kell fizetnem, emellett esetileg berakhatok pénzt, de annak a minimális összege 35000

Én azt csinálom, hogy gyűjtögetem, és amikor összejött 35e, akkor gyorsan átutalom. Ha valamelyik hónapban nem tudnám fizetni a 11e-t, akkor átvonják az esetiből.

Egy hátránya van a dolognak, két évig nincs lehetőséged bontani a szerződést. Bár vannak más konstrukciók is, ahol lehet, én csak a sajátom ismerem viszonylag jól :)

Még az a dolog előnye, hogy ha megvan ez a biztosításod (ami egyébként kb semmit nem biztosít, de évi 8-15%-os hozamot azért igen :) ), amit 10 év múlva veszel ki belőle, annak már nem kell kifizetni a kamatadóját. És két év után át lehet állni akár olyanra is, hogy megvan a biztosítás, és 0ft havi összeget fizetsz bele.

Van a dolognak még egy csomó előnye, én hátrányát eddig nem igazán láttam. Nekem egy pénzügyi tanácsadó segített ennek a kiválasztásában, ha gondolod, megadom az elérhetőségét, csak jó tapasztalatom van vele kapcsolatban, már csak azért is, mert ezt a konstrukciót szinte biztos, hogy egyedül nem találtam volna meg. Biztosan neked is tudna találni megfelelőt, de ha nem, akkor sem veszítesz semmit :)

2010. jún. 26. 09:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Az életbiztosításról annyit, hogy az egyik rokonomnak most járt le a 10 éves szerződése és nem hogy kamatot, de még a tőkét sem kapta vissza teljes egészében... Szóval nem egy kockázatmentes dolog.

Szerintem nyiss egy értékpapír számlát és fektess kötvényekbe, esetleg tőkegarantált befektetési alapokba.

Nagy kamatot ezek se hoznak, de 2-3%-kal jobbak mint ha simán lekötnéd a számládon.

2010. jún. 26. 10:58
 4/9 anonim ***** válasza:
Az életbiztosításról annyit, hogy van kismillió konstrukció. Van, ami kockázatos, és van, ami kevésbé. Okosan kell választani. És nem kell általánosítani.
2010. jún. 26. 11:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Az életbiztosításokról annyit, hogy nem rövid lejáratúak, mert különben ugyanúgy 20%os kamatadót vonnak le, mint más megtakarításról.

A kérdező rövid távút kérdezett.

2010. jún. 26. 12:35
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Életbiztosítás, és egyéb hosszú távú befektetés nem érdekel.

A kincstárjegy és a értékpapír számla után utána nézek, nem tudom mik ezek, hogy működnek.

Én úgy képzelem el, a n keresett szolgáltatást mint egy széfet. Ha van pénzem behelyezem, ha nem tudok félre tenni, akkor nem. Ha ez még kamatozna is, az csak hab a tortán, de a lényeg, hogy annyit tudjak kivenni amit belehelyeztem. Megfelelne az is , ha volna egy min összeg amit összegyűjtenék, és behelyezném a "széfembe".

Amiket ajánlottatok, holnap utána guglizok.

Köszönöm a segítséget, de ha valaki tud leírásomnak megfelelő terméket várom a válaszaitok.

2010. jún. 26. 22:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Na és ha egyszerűen leveszed az egészet a számládról és a félrerakandót berakod egy malacperselybe? :P

Én a paypalon szeretek gyűjtögetni, ott nem kamatozik, de nem is vonnak le semmit belőle. Így meg legalább nem költöm el.

2010. jún. 27. 02:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Én a helyi Takarékszövetkezetbe teszem. 100 ezret tettem be 3 havi lekötéssel és a kamat 4 ezer párszáz forint volt:)

Most újra lekötöttem 3 hónapra(addig megint gyűjtök valamennyit) és majd hozzácsapva a többihez újra lekötöm az előző kamatával együtt:)

2010. jún. 29. 18:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Bocsi elírtam: 200 ezret tettem be!!!
2010. jún. 29. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!