Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Frankhitelesek mi lesz velünk?

Frankhitelesek mi lesz velünk?

Figyelt kérdés
2010. jún. 25. 15:48
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Én eddig ahány amcsival beszéltem, mind azt dörgölte az orrom alá (többek között), hogy azért jó Amerika, mert ott akkora egy átlagos ház, mint nálunk egy iskolaudvar :P

A többi indok az volt, hogy milyen jó, hogy mindenki fegyverrel mászkálhat, meg olcsó a benzin, meg hasonlók.

Egyébként ez nem Amerika. Az lehet, hogy máshol nincs állandó házuk az embereknek, de viszont megtakarításuk az van. Nálunk pont az a jellemző, hogy a házuk, amit a "mocskosszemétrohatt átkosban" pár év munka után össze tudtak hozni maguknak (vagy utána a szerencsétlen későn születettek frankhitelből), na az mára az utolsó mentsváruk. Ha azt is elveszik, akkor végük, mennek a híd alá, mert annyi pénzük sincs, hogy egy nyilvános könyvtárba bemenjenek interneten munkát keresni, vagy hogy mobiljuk legyen, amin esetleg visszahívhatnák őket...

2010. jún. 26. 21:19
 32/36 anonim ***** válasza:
Ez nem Amerika..,ez már a Balkán,skacok:D
2010. jún. 26. 22:44
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Mennék én bérlakásba is,de többe került itt az albérleti díja egy lepukkant lakásnak, mint a törlesztő.Tehát akkor ki kéne dolgozniuk a bérlakás rendszerét....Sztem ha normális lenne a bérleti díj akkor sokan nem vettek volna fel hitelt,többek között én sem!Na de majd utolérjük egyszer nyugatot, addig is üldözzük...
2010. jún. 27. 10:04
 34/36 anonim ***** válasza:
80%
Én csak azt tudom, hogy most mi van. Ahhoz, hogy a lakáshiteltörlesztőt be tudjuk fizetni, már 3 hónapja nem fizetünk közösköltséget és távhőt, és így ők fenyegetnek a bank helyett végrehajtással.
2010. jún. 27. 19:39
 35/36 anonim ***** válasza:
71%

Hát ez az, erről beszélek. Itt az emberek úgy vannak vele, hogy inkább nem esznek, nem fizetnek más díjakat, eladnak mindent, csak a lakásukat megtarthassák. Amíg bírják. Ha nem bírják, akkor tipikusan már abszolúte semmi pénzük nincs, mert ha volt, azt már régen beleölték a törlesztőbe, minden mindegy, csak a lakás ne vesszen el, mert akkor vége mindennek.

Ilyen helyzetkép mellett aki itt elveszti a lakását, annak jó eséllyel már tényleg semmi pénze nem marad. Albérletre se, se semmire.

Nem mindig volt ez így, a kommunizmus idején mikor gyerek voltam, mi főleg szolgálati lakásokban laktunk, attól függően, hogy a szüleimet hova helyezték. Amellett tudtak venni egy saját lakást is többek között, meg még sok minden mást is (autót, hétvégi telket, na meg 3 évente kimehettünk Bécsbe mikrohullámú sütőt, számítógépet, meg olyasmiket venni, ami itthon nem volt). Minden nyáron elmehettem a Balatonra vagy a Mátrába nyaralni, sportolhattam nulla kiadással. Egyáltalán nem volt gond a tömegközlekedés, az élelmiszer, a közüzemi díjak befizetése, apám akkora nagy kerek Trappista sajtokat hozott haza rendszeresen, amik ma már egy vagyonba kerülnek...

Azóta meg úgy vagyunk, hogy próbálunk minél többet megtartani abból, amit abban a rendszerben becsületes munkával sikerült megkeresnünk. Sajnos nem mindig sikerül, mert itt csak a pusztulás, a nyomor, a kilátástalanság van azóta. Most nem kifejezetten a kommunista rendszert kívánom vissza, de ha arról kérdeztek, hogy az jobb volt-e? Ezerszer! Simán!

Mai fejjel az akkori "rendszerváltókat" állítanám falhoz, robbantanám fel, taposnám ki a belüket, mielőtt ebbe a nyomorba taszítják a nemzetemet... Persze, akkoriban mi is tele voltunk reménnyel, hogy majd milyen jó lesz most már, de hát csak ezerszer rosszabb lett...

2010. jún. 27. 20:17
 36/36 anonim ***** válasza:
78%
Elég elkeseritő,hogy ilyen nehéz Magyarországon egyről a kettőre jutni...,talán 40 év múlva jobb lesz ha kihal ez a politikai garnitura.
2010. jún. 27. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!