Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Gyeden vagyok adósságrendező...

Gyeden vagyok adósságrendező hitelt szeretnénk felvenni kb 6-7 millió kellene. Mennyi jövedelemmel kell rendelkeznie a férjemnek, hogy egyáltalán szóba álljanak velünk?

Figyelt kérdés
2010. jún. 22. 12:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Az adósság rendező hiteleknek az a lényege, hogy az összes meglévő tartozást. (Jelzálog hitelek, személyi kölcsönök, áruhitelek, autó hitelek) egy hitellé összevonják és átalakítják az egészet egy jelzáloghitellé, majd ráterhelik egy olyan ingatlanra, ami elbírja az összeget. Te ilyen jellegű adósságrendezésre gondoltál?

Első körben azt kell megnézni, van-e terhelhető ingatlan és az milyen értékű.

Az új hitelezési szabályok alapján csak ez után érdemes a jövedelmi viszonyokat vizsgálni. Minél nagyobb értékű a terhelhető ingatlan, annál kevesebb jövedelem elégséges.

2010. jún. 22. 13:46
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Igen ilyenre gondoltam. Van egy jelzálog hitelünk meg van autó lízingünk meg még egy takarékszövetkezetes kölcsönünk.

Hát ezeket szeretnénk egybe gyúrni. Családi házunk van,de szerintem 8-10millától többre nemigen értékelik fel. Szerinted kiröhögnek ha bemegyünk a bankba?

2010. jún. 22. 15:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Jelzálog hitelek esetén úgy lehet kalkulálni, hogy minél több hitelre van szüksége a hiteligénylőnek az ingatlan értékéhez képest, annál nagyobb a bank elvárása a hitelképesség terén.

A maximum terhelhetősége egy ingatlannak HUF hitel esetén 75%. Ez mindenkire, mindenhol igaz, ezt a kormány rendelte el. Pl egy 8 mill Ft-ot érő ingatlannál ez maximum 6 mill Ft lehet, de a maximumot csak annak a hiteligénylőnek lehet megkapni, akinek a hitelképessége ezt lehetővé teszi. Nézik a bankok, hogy mik a megélhetési költségei a családnak és mennyi részletet fizetett eddig. Nézik azt is, hogy eddig hogyan, mennyire pontosan fizette a részleteit az adós. Ha pl több a kiadás, mint a legális bevétel, akkor eleve nem engedik 75%-ig terhelni a házat, max csak 50%-ig. Adósság rendezés címén egyébként sem lehet elérni a 75%-os terhelhetőséget, csak ingatlan vásárlásnál, tehát nálatok még ez is nehezíti a helyzetet.

Van még sok egyéb korlátozás, szabály, amik szintén befolyásolják a terhelhetőséget és az sem mindegy, melyik bankba mész.

Azt javaslom neked, hogy érdeklődd meg abban a bankban, ahol a jelzálog hitelt felvettétek, hogy véleményük szerint mennyire terhelhető még a házatok. A régi értékbecslésből, a rajta lévő jelzálog teherből és a jövedelmi helyzetetekből tudnak viszonyítani. Ha úgy látjátok, hogy az ingatlan még elbír valamennyi hitelt, akkor érdemes belefogni az adósság rendezésbe, más esetben sajnos nem látok én se megoldást.

Egy hiteltanácsadó

2010. jún. 22. 16:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi sokat segítettél!
2010. jún. 22. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!