Szerintetek miért nincsen ilyen bank?
Miért nincs olyan bank, amely sokkal emberségesebb, szolidárisabb, mint a többi?
pl. ha valaki elveszti a munkáját, és az aktuális törlesztőrészlet elmarad, akkor nem rögtön küldi rá a végrehajtót, behajtót. Hanem mondjuk megengedi, hogy majd a következő hónapban befizeti, vagy amikor lesz munkája, akkor egy kedvevező kamattal, stb. Ezer féle lehetőség lenne.
De általában ez itthon nem nagyon szokott működni. Hozzátenném, hogy a többi szolgáltató is hasonló. Ha elmaradsz az áram fizetéssel 2-3 napot. Már kapcsolják is ki.
Miért nem emberségesebbek? Mert akkor nem félnénk annyira tőlük?
"mert messzebb lévő emberek nem nagyon jönnek ide"
Akkor az a ház nem ér 10 milliót. Lehet, hogy annyiba került a felépítése, de egy ház annyit ér, amennyiért el lehet adni. Ha egy zsákfaluban felépítesz egy házat 40 millióért, az nem azt jelenti, hogy annyiért el is tudod adni.
Minden banknál van vmilyen átmeneti áthidaló megoldás (felfüggesztés, csökkentett törlesztés, átütemezés, törlesztési biztositás) csak az emberek nem mennek el érdeklődni, kérelmezni, hanem homokba dugják a fejüket, siránkoznak és nem fizetnek semmit, közben persze elvárják hogy a bankok legyenek méltányosak helyzetükre tekintettel.
A hitelfelvétel az egy felelősségvállalás, nem adomány.
Mellesleg a bankok legalább 180 napos késedelem esetén kezdik el felmondani a szerződést, vagy még tovább is várnak mert nem ez az érdekük. Ha valaki fél év alatt nem tud megoldást találni a hitele továbbfizetésére, a bankkal együttműködve, az nem is akar.
A végrehajtás nem 2-3 nap, sokkal inkább több hónap. Először felszólítanak, többször, majd eladják egy követeléskezelőnek, aki szintén telefonon hív, leveleket küld stb.
Az ajtó rádtörése már tényleg a legvégső lépés egy több hónapos eredménytelen procedura végén.
Ugyaniez igaz az áramra és bármelyik közüzemi szolgáltatóra. Nem tudom, te melyik országban élsz, de hogy Magyarországon semmit nem kapcsolnak ki 2-3 nap után, az biztos.
A bannk nem jótékonysági intézmény. Lehet vele egyezkedni, de ha hülyének akarod nézni, akkor nagyot koppanhatstsz a végén. A baj ott kezdődik, hogy sokan nem kérnek segítséget, kamuznak, "jaj elfelejtettem, pont ma akartam befizetni" stb.
"annyit ér, amennyiért el lehet adni"
Pont hogy nem. Egy ház ér egy összeget aztán kérdés, hogy azt elviszik-e annyiért amennyit ér vagy sem. Én rásaccoltam hogy az a ház ér 10 millát, de volt kint szakember aki 9 milliót állapított meg és fel volt háborodva hogy az összeg, amiért árverezik alulról súrolja a 3 milliót.
24
A tartozás összegében árverezik. A bank miért keresne annak pénzt, aki nem fizet neki?
Ha 9 millát ér, akkor a tulaj miért nem adta el annyiért, kifizeti a bankot és kész? Ja, mert inkább lapított? Ő baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!