Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miben érdemes tartani kb.300...

Miben érdemes tartani kb.300 000 forintnyi vésztartalékot?

Figyelt kérdés

Ti mibe tennétek 6 havi megélhetésre elegendő vésztartalékot, ami az én esetemben 300 000-350 000 Ft? A lényeg, hogy bármikor könnyen hozzá tudjak jutni a pénzhez, ha beüt a szükség(hiszen pont erre szánom) és minimális legyen a kockázat és befektetés költségei. Nekem eddig egy éves kincstári takarékjegy vagy OTP gépkocsinyeremény-betét jutott eszembe.

Ti miben tartjátok, szerintetek miben éri meg tartani a vésztartalékot?

2018. nov. 1. 15:14
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"A számlának vannak költségei, így csökken a pénzed, ha bankban tartod."

"Az a baj, hogy a hozamok olyan minimálisak , hogy a bankköltség elviszi."

Rosszul tudod. Egy év alatt 6375 Ft-ot kamatozik a 300 ezer forint bankba rakva kamatadót levonva.

A bankkkártya költsége meg évi 1400 Ft. Majdnem 5000 Ft haszna van rajta évente ahhoz képest ha nem otthon tartaná.

(Gránit Felemelő betét 12 hó)

2018. nov. 2. 17:50
 22/22 anonim ***** válasza:

Nekem a legkézenfekvőbb megoldás egy megtakarítási számla. Nem tudom hol bankolsz, a K&H-nál van lehetőség a számláddal összekapcsolt megtakarítási számla nyitására (általában ingyen, külön számlavezetési díja nincs). Én erre utalom át az olyan pénzt, amit szeretnék "elfelejteni". Ha belépek netbankba látom, de a számlámon nincs ott a pénz, sms infó nem érkezik róla, teljesen külön kezelhető. Van valami észrevehetetlen, jelentéktelen kamata. Részemről nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy ne a számlámon legyen az a pénz, de bármikor visszautalható legyen. Az ERSTE is csinál hasonlót azt hiszem, régen az OTP-nél lekötögetni lehetett nevetséges hozamokért a pénzt. Az is csak arra volt jó, hogy hirtelen felindulásból ne tudja az ember elkölteni, de bármikor visszavezethető.

Komolyabb betétekben, értékpapírokban nem gondolkodnék vésztartalék esetén.

2018. nov. 5. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!