FUNDAMENTA! Érdemes továbbra is fizetni a lejárt fundamentát?
Komolyan nem értem az embereket . Annyira felnőtt vagy hogy fundamentát kötöttél de ahoz h. vagy hogy a saját tanácsadódtól kérdezd meg helyette kiírod gyakorira.
Amúgy meg hogy lehet ilyen kérdésnek felmerülnie ,mégis mi a francért járna egy lejárt szerződés után az állami támogatás ? Feketén fehéren benne van a táblázatban hogy hány hónapig fizeted és hány hónapra jár a támogatás még a vaknak is világos.
Kedves utolsó! EDDIG járt a lejárt fundamentára is az állami támogatás, ha valaki továbbra is akarta fizetni és nem kellett neki futamidő lejárta után. Neked ezek szerint erről fogalmad sem volt.. Ez a dolog mára képlékennyé vált, mivel az egész befektetést megszüntették, ezért tettem fel a kérdést, mi van a régen kötött szerződésekkel. Mivel voltak itt normális fundamentás üzletkötők, akik szívesen és készségesen válaszoltak minden kérdésre, így nem neked szólt a kérdés, akinek erről fogalma sincs, és ideböfög...
#2 es hozzászólónak köszönöm a válaszát!
TR75, EDDIG, ha egy lejárt szerződésre a tovább is érkezett havidíj, JÁRT RÁ A 30% TÁMOGATÁS, amennyiben a későbbiekben lakáscélra költötte el a megtakarítást a kedvezményezett. (a régi szerződésekre max 8 évig, az újabbakra 10 évig is lehetett így befizetni.)
Most azért nem tudni, hogy mi a helyet, mert 03.16-án robbant a bomba, egyrészt nem lehet már új szerződéseket kötni állami támogatással és a kormányrendelet visszamenőleg is belenyúlt az LTP szerződésekbe, pl futamidő hosszabbításra sem jár a támogatás, így jogos a kérdező dilemmája, de sajnos a kérdésére azért nem tudom a választ, mert még az LTP pénztárak sem tudják biztosan.
Hát ez baromira nem logikus mert ha én egy 2 éves szerződésre is 10 évig kapom a támogatást akkor mi a francnak vásárolnék 10 éves szerződést 100e ft ért mikor a mittudomén mennyiért 30e ft ért kapható 2 éves szerződés is ugyan azt tudja.
Nekem 50e ft volt a 6 éves szerződés , tehát logikus hogy mi a francnak adnának tovább rá támogatást hiszen éppen ebből származik a funda fő bévétele .
De ez már tényleg tanácsadó specifikus kérdés és nem gyakorikérdésekre való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!