Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miben érdemes tartani kb.300...

Miben érdemes tartani kb.300 000 forintnyi vésztartalékot?

Figyelt kérdés

Ti mibe tennétek 6 havi megélhetésre elegendő vésztartalékot, ami az én esetemben 300 000-350 000 Ft? A lényeg, hogy bármikor könnyen hozzá tudjak jutni a pénzhez, ha beüt a szükség(hiszen pont erre szánom) és minimális legyen a kockázat és befektetés költségei. Nekem eddig egy éves kincstári takarékjegy vagy OTP gépkocsinyeremény-betét jutott eszembe.

Ti miben tartjátok, szerintetek miben éri meg tartani a vésztartalékot?

2018. nov. 1. 15:14
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

"Hűha azt áruld már el, havi ezer forintból mégis hogy élsz meg? Még saját kis lakásban is rezsistül mindenestül kb. 100-150 ezer forint egy havi kiadás."

Ezt vagy elírtad, vagy elszámoltad magad.

Egyébként pedig úgy, hogy nem élek nagy lábon, nem égeti a pénz a zsebemet. Otthon lakom még, rezsire leadok itthon 20 000-et(bár ennyit nem is fogyasztok), kaját magamnak veszem, ez is 20 000-ből bőven kijön egy hónapban. Lakástakarékpénztár szintén havi 20 000. Ezenfelül legfeljebb benzinre költök még legfeljebb 10 000-et egy hónapban(ezen tudok legtöbbet spórolni, októberben pl. 2000 ft-ért tankoltam csak). Szóval a havi kiadásaim 60-70 000-ből kijönnek. Keresek jelenleg átlag 180-190 000 forintot, így min. 100 000-et minden hónapban félre tudok tenni, de amit nem költök el, azt mind félreteszem.

2018. nov. 1. 16:56
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerűen számlán tartanám tartom a 6-10 hónapra elég tartalékomat. Most lassan már leendő megrakarításaimhoz keresem ugyanezt a választ.
2018. nov. 1. 17:03
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat! Egyébként pont az lenne a cél, hogy a vésztartalékot elkülönítsem a többi pénzemtől, ezért nem szeretném a számlámon tartani, illetve, hogy az se heverjen parlagon Ha csak 2-3 ezret fial az is jobb, mint a semmi.
2018. nov. 1. 17:04
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
OTP-nél van havi lekötés, 0,1% a havi hozam :) De legalább külön van, éves szinten megvan a 2-3000 Ft, bármikor hozzáférsz.
2018. nov. 1. 17:11
 15/22 anonim ***** válasza:
57%

Az a baj, hogy a hozamok olyan minimálisak , hogy a bankköltség elviszi. Úgyhogy vegyél nyereménybetétet - ami ugyan nem kamatozik, de legalább biztonságban van a pénzed, és szerencsés esetben még nyerhetsz is- vagy vegyél aranyat, ami kis adagokban vásárolható és szükség esetén el is adható.

[link]

2018. nov. 1. 18:26
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg otthon a szekrényben.

A számlának vannak költségei, így csökken a pénzed, ha bankban tartod.

Meg nyílt végű befektetési jegyben.

Ha le tudod kötni egy évre, akkor ingatlanpiaci befektetési jegy.

2018. nov. 1. 19:25
 17/22 anonim ***** válasza:
Ekkora összeget otthon a szekrényben, vagy simán számlán. Se így se úgy nem nyersz vele.
2018. nov. 1. 20:10
 18/22 anonim ***** válasza:
53%

szerintem a nyereménybetéteket felejtsd el...

A vésztartalékot én külön ingyenes megtakarítási számlán tartom.. ( én CIB-nél vagyok, ott van ún malacpersely számla. ami ingyenes de kamatot se ad kb :)

Én úgy csinálom hogy 2-300 ezer van rajta, és gyújtök mellé aztán mikor eléri a 600-800 ezret akkor a többletből veszek állampapírt a kincstárnál.

takarékszámlának az OTP-nél is kell lennie:

szerintem takarékszámlát nézz

[link]

vagy

[link]

2018. nov. 1. 23:12
 19/22 anonim ***** válasza:
87%

Előző vagyok

Még ez jutott eszembe ahhoz amit írsz:

"minimális legyen a kockázat és befektetés költségei. "

A vésztartalék NEM befektetés, költségei se legyenek... Ne nézz rá befektetésként...

szóval nem minimális kockázatút kell keress ide hanem kockázatmentest és ingyenest.

Amit a vésztartalékon FELÜL gyűjtesz, na az lehet befektetés. :-)

2018. nov. 1. 23:15
 20/22 anonim ***** válasza:
Letötném a bankomban 2,5% kamatra, egy kattintással bármikor ismét hozzáférhető a kártyával, sőt mivel sávos a kamatozás a kamat se veszik el ami addig felgyűlt (Gránit Bank, felemelő betét 12 hó).
2018. nov. 2. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!