Jól értem a hitelfelvételt? (bocsi, ehhezba témához nagyon tapasztalatlan vagyok)
Tehát akarok felvenni egy lakáshitelt. Tegyük fel, 10milliót, 20évre. Thm legyen 5%. Ez azt jelenti, hogy a hitel összege (ami folyamatosan csökken remélhetőleg) kamatozik évi 5%ot. És így kezdem el törleszteni, tehát a húsz év alatt folyamatosan kamatozik a még bent lévő összeg?
És közben ha netán van egy nagyobb összegem pl 1 milliót öröklök akkor előtörleszthetek, szóval csökkent a kamatozó hitelem? Így akár lehetséges, hogy hamarabb kifizessem a tartozásom?
Vannak független szakemberek akiktől a legrészletesebb kérdéseket is meg lehet kérdezni? Annyira nagy nekem a katyvasz. Alapból nem vagyok jó matekból és hálisten hitelünk sem volt soha, de szeretnék képbe kerülni.
Tessék, itt van Neked egy hitelkalkulátor, itt meg tudod nézni a dolgokat - mennyit kell visszafizetned.
Azt azért el kell, hogy mondjam, hogy kb. 60 ezer ft a havi törlesztője ennek, s októbertől csak a fizetésed max 25%-a lehet a törlesztő részlet, így tehát még egy nettó 200 ezres fizetés sem elég ehhez, hogy megkapd.
És ha tegyük fel előtörlesztek akkor nyilván kevesebbet kell visszafizetni, nem? Mármint ha felveszek 10milliót, de előtörlesztek egyet akkor kevesebb rész kamatozik.
Egyébként még nincs tervben hitelfelvétel. Csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!