Ti vennétek fel 20 millió ft lakáshitelt 20 évre vagy inkább maradnátok tovább az albérletben, aminek olcsóbb a havi díja (jelenleg), mint a hiteltörlesztő?
"Hitelt soha, egy forintot se. Nem akarok úgy járni, mint 8-10 éve a sok pénzügyi zseni..."
Kissé más világ van azóta, felesleges azzal példálózni.
Most vannak alacsony kamatra, évekre fixalt forint hitelek. Szóval se kamat, se árfolyam kockázat nincs. Ez egész más, mint anno.
A CSOK meg végképp nem értem hogy jön ide. Az nem hitel, legfeljebb lehet mellé hitelt is felvenni. Maga a CSOK csak akkor bukta, ha nem sikerül a vállalt gyerek. De azért az emberek nagy többsége nem meddő.
Én nem kötelezném el magam 20 évre. Vagy ha hosszú távon tudom, hogy nem változik az élethelyzetem, lehet egy lízingben gondolkodnék inkább. De ez elméleti kérdés, mert én valószínűleg külföldre megyek és ott keresek egy stabil albérletet.
Van olyan álláspont is, hogy jobb a saját lakás hitelét törleszteni, mint főbérlőnek adni. De én hitelt csak akkor vennék fel, ha tudom, hogy 3-4x törlesztőemelkedés sem ingatná meg az anyagi helyzetemet. Értsd, nem kerülnék utcára.
"De én hitelt csak akkor vennék fel, ha tudom, hogy 3-4x törlesztőemelkedés sem..."
A fix kamatok korában ez már nem akkora dilemma. A teljes futamidőre is lehet fixálni.
"3-4x törlesztőemelkedés sem ingatná meg az anyagi helyzetemet"
És ha az albérleted emelkedik 3-4x-esére akkor meg az utcára kerülsz? Albérlettel nem 20 évre hanem életed végéig kötelezed el magad egy törlesztőnél nagyobb összegre.
hitelt?
soha, semmire!
a hitel egyvalakinek jó: a banknak
eszem ágában sincs lehetőséget adni nekik az anyagi tönkretételre, köszönöm, inkább maradok az albérletben, addig nyújtózkodom, amíg a takaróm ér
"Te ugyanolyan "zseni" vagy, csak te a masik vegletet kepviseled."
mindenesetre kisapám, nem engem fognak kihajítani a bank által lefoglalt kéróból mint a macskát egészségügyi sétára
sebaj, a magadfajtából remekül megélnek a bankok, aztán miután elszedték az utolsó forintodat is, mehetsz a BAR-listára és az utcára is
a mínuszt helyből kaptad
"mert a jelenlegi hitelek nagyon jók, ha nincsenek elszállt igényeid."
2008 előtt is ezt gondolta a sok okostóbiás, hogy ejj de kedvezőek a hitelek, nosza, vegyük fel őket
meg is szívták rendesen...
"Kissé más világ van azóta, felesleges azzal példálózni."
és mégis mi változott?
a bankok az emberek érdekeit képviselik azóta? - nem
a kormány kiáll az emberek mellett? - nem
véget ért egyáltalán a pénzügyi válság nálunk? - nem
mellesleg ki garantálja, hogy soha többé nem lesz ennyi bedőlt hitel?
talán TE???
"Most vannak alacsony kamatra, évekre fixalt forint hitelek. Szóval se kamat, se árfolyam kockázat nincs. Ez egész más, mint anno."
bla-bla-bla
ha ennyire bízol a bankokban, jópárszor meg fogod ütni csúnyán a bokádat
egyik ilyen után fel se fogsz kelni többet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!