Mennyi esélyem lenne 4-5 millió forintnyi hitelt kapni banktól?
attól függ milyen hitelt akarsz rá. személyi kölcsönben ha lehet ekkora összeget felvenni, akkor azt esélyes hogy megkapod. a fizetésed 40 vagy 50%-át lehet terhelni hitellel, nem emlékszem már rá pontosan. személyi kölcsönnél általában magasabb a thm.
lakáshitelhez pedig kell önerő is, városban és falun is más a %-os érték, de ezt nem tudom már hogy mennyi. itt kedvezőbb a thm.
2,5 millió hitel mellé ne vegyél még 5-öt a nyakadba... Biztosan nagyon rossz a helyzet, ha ki akarod vásárolni, de szerintem nem ér annyit az egész.
A diákhitelre 14 ezer a kötelező, de az azt jelenti, hogy csak a kamatot fizeted, a tőke nem csökken. Befizetsz évi 170 ezret, majd egyhavi fizetést, és 2,5 millió tartozásból lesz 2,5 millió tartozás. Legalább 30-50 ezrével kellene fizetni, hogy letudd valaha. Emellé a nyakadba vennél még mondjuk 70-100 ezret?
Ha kapsz is, nagyon előnytelen hitel lesz. Nem tudnál lakástakarékban félretenni? 4 év alatt összejön 1,3 millió, ugyan ennyit félreteszel magadnak, törleszted a DH-t, aztán megveszed a tulajdoni jogot 2 millió hitellel.
Nem teljesen igaz amit írsz. Sajnos van DH1-em is, és DH2 is. DH2-nek szerencsére jelenleg nincs kamata, míg a DH1 kamata (amely nálam kb 800e-t tesz ki) ha jól emlékszem 2,3%. Én a kamatrészt éves szinten előtörlesztem mindig (idén kb 20e volt). Amúgy most néztem egy OTP-s kalkulátort ott 20 éves futamidejű hitel (10 évre fix kamattal) 5 millió forint hitelösszeg esetén kb havi 38e-re jön ki.
A helyzetről annyit, hogy az egyik alternatíva a hitel, a másik pedig még jobban tönkre tenné az életemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!