Melyik a legjobb módja annak, hogy megvehessem a kocsit?
Kinéztem egy autót, még kb fel évvel ezelőtt, ami kb 10-12 millió forintba kerül, és mindenképpen meg szeretném venni.
A probléma csak az, hogy 5 millióm van rá, és sok év kellene ahhoz, hogy összegyűjtsem a további 5-7 milliót hozza, ezért úgy döntöttem, hogy más megoldást választok.
Szerintetek egy banki hitelt lenne érdemes felvennem rá? Vagy mi lenne a legértelmesebb döntés?
Csatlakozom az előttem szólókhoz: mi lenne a legértelmesebb döntés? Az, hogy ha nincs 12 milliód a kocsira, akkor érd be olcsóbbal - 3-4 milliós is bőven jó.
Először is az autó, ahogy megveszed, már veszít az értékéből - soha nem fogod tudni annyiért eladni, amennyiért vetted.
Másodszor: képes lennél évekig nyögni a hitelt, munkahely vesztés esetén esetleg bebukni a hitelt és akkor viszik az autót is? Akkor mi értelme volt?
Végezetül gondolj bele: veszel hitelre egy autót és pl. egy fórumon olvastam:
"Tehát:
Van egy kb 4 hónapos autó. Lízingre lett vásárolva, folyamatosan van fizetve utána a havi részlet. Történt egyszer, hogy mit sem sejtve a tulajdonos bevásárolni indult a szerkezettel, majd egy váratlan forgalmi helyzet - és a háta megett közlekedő bénaságának - következtében alaposan beledurrantak hátulról." Totálkáros lett az autó...
Vagy:
Mindkét eset olyan volt, ahol NEM AZ AUTÓ TULAJDONOSA VOLT A HIBÁS! Csak úgy megtörtént, külső okok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!