Diákhitelnél előtörlesztés?
Így van, lehet előtörleszteni, ingyen, bármekkora összeggel.
DH direkt online felületét nem ismerem, én bankszámláról utalok, de ha bármilyen törlesztőt ott tudsz rendezni akkor az előtörlesztést is.
Igen, valószínűleg csökken a részlet (nekem régebbi konstrukció van, évente számolják újra a minimális törlesztőt).
A minimális törlesztőnél viszont érdemes többet fizetni, hogy minél gyorsabban csökkenjen a töketartozás, így minél kevesebbet bukj a kamatokon (kivéve, ha valamilyen befektetéssel nagyobb hozamot érsz el, mint a kamat, de kicsiben szerintem nem érdemes ezzel szórakozni, ki kell szépen fizetni minél hamarabb).
Nem nagyon van értelme tartozásrol és kamatról külön beszélni. Van egy adott összeg, amivel tartozol. Ez napról napra nő. Akár kötelező törlesztő, akár előtörlesztés ezt az összeget csökkenti.
Online felületen a legjobb fizetni, mert ingyenes bankkártyás fizetés van. Átutalás viszont többnyire költséggel jár.
Szia, a Diakhitel Direkt feluleten keresztul tudsz fizetni elotorlesztest is, igen. En ugy csinalom, h a havi kotelezo minimalis torlesztom be van allitva atutalasra OTP direktben, es ha van olyan honap amikor van egy kis plusz megtakaritasom, amit erre szanok, akkor belepek a DH direktbe es elotorlesztek, igy csokken a toketartozas.
Most nem vagyok belepve, de konnyen megtalalod vagy mar meg is talaltad. :)
Diákhitel Direkt oldalon bankkártyával tudsz fizetni ahol beírod az összeget ott kell kiválasztani hogy kötelező törlesztés vagy előtörlesztés.
Havi részlet nem fog csökkeni mivel az a fizetésedtől függ. Ha nincs fizetésed akkor meg a minimálbértől.
Az előtörlesztés a tőketartozásod csökkenti.
A Diákhitel napi kamatozású hitel, ha csökken a tőketartozásod akkor nyilván a kisebb összeg kevesebbet kamatozik másnaptól kezdve.
Amit befizetsz kötelező törlesztés abból levonják az egy hónap alatt fegyűlt kamatot és a maradék meg csökkenti a tőketartozásod.
A Diákhitel 2-nek 0% a kamata.
A Diákhitel 1-et se érdemes előtörleszteni. Amit előtörlesztésre fizetnél abból állampapírt kell venni, többet kamatozik és lesz bármikor hozzáférhető pénzed. Ha meg befizeted előtöresztésként és hirtelen kéne mégis a pénz már nem tudod visszacsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!