Svájci vagy német bankszámlát nyissak? (természetesen euroban ) Bővebben lent
Külföldön kezdtem dolgozni. Az OTP a fizetésem kiutalását követően 5 nap mulva tette rá a pénzem a számlámra.
Mivel Svájctól 12 km-re vagyok elszállásolva úgy gondoltam külföldi számlát nyitok.
Viszont nem akarok a Orbánnal "osztozkodni" ha kitalálna egy adóztassuk meg a külföldön dolgozó magyart. Svájc nem EU; igy nincs beleavatkozása. Ha németországi számlám lenne talán.
Szerintetek Németo. vagy Svájc lenne ideális euro számlacsomagot nyitni?
Az ahol élsz!!!
Egyrészt ügyintézés miatt is jobb, másrészt, ha egyszer sikerül nagyobb összeget megtakarítanod(10.000€ felett) akkor az adott országba bevitele a pénznek adót vonz maga mögött.
Ha pl Németországban élsz, és svájcban van számlád és pl lakást akarsz majd venni, és lesz nagyobb összeged, akkor No-ba behozatalnál adót kell fizetned.
Az orbános dolgot nem értem, ki is adóztatna mire is... Gondolom megint hallottál valahol valamit és világ vége gondolatok jöttek.
Ez hülyeség, számlán lévő összegre onmagában semmiféle adó nincs és nem is lesz kivetve. Ha más miatt adótartozásod keletkezik, azt meg elég jól behajták már német vagy svájci számláról is.
Amúgy én EU-ból egy banki nap alatt kapok utalást euróban magyar számlára, szóval a valóságban nincs már komoly eltolódás, te elég fura esetnek tűnsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!