A diákhitelt hogyan lehet a leghamarabb visszafizetni? Mennyit érdemes előtörleszteni havonta? 21/N
Most nyáron szűnt meg a hallgatói jogviszonyom (ősszel valószínűleg újra lesz) és az első fizetésemből már szeretném elkezdeni visszafizetni a tartozást. 3 évre vettem fel 50.000-et/hó. Eddig annyit tudok, hogy ha előtörlesztésként tüntetem fel az utalást, akkor a tőkeösszeg fog csökkenni, ugye? És ez az, amiből érdemes többet utalni? Illetve akkor a kamat összegét azt külön utaljam majd át (abból a minimumot vagy abból is többet)?
Ha tegyük fel, a fizetésem nettó 120-130.000 Ft/hó, akkor kb mennyit kéne utalgatnom, hogy érdemben csökkenjen az összeg?
Bocsánat a hülye kérdésekért, de nem igazán vagyok képben és lehetőleg minél előbb szeretném visszafizetni az összeget.
"az első két évben olyan alacsony a törlesztő, hogy kb csak a kamatba megy. Ez tény, le van írva a DH oldalán is feketén-fehéren."
Továbbra is hülyeséget beszélsz. A törlesztő nem alacsony egyáltalán. 4 millió tartozás alatt a minimális kötelező törlesztővel is csökken a tőke minden hónapban.
A diákhitel oldalát meg linkeld be, mert a google nem talál ilyen - jelen adatokkal teljesen fals - szöveget az akutális oldalon amit te idézgettél.
Lásd a "kialakulhat-e adósságcsapda" kérdést, ha ennyire kekeckedsz.
Szöveget értelmezni meg tanulj meg, nem azt írtam, hogy csak a kamatba megy, hanem hogy SZINTE (segítek, a "kb" is ezt jelenti) csak a kamatba megy. Mert a mindenkori minimálbér alapján számolnak, az meg nem túl magas összeg.
Én a témát innentől lezártam, ez már csak személyeskedés. A kérdező minden választ megkapott.
Neked kell megtanulni szöveget értelmezni, már az első válaszomban írtam, hogy jelenleg mi a helyzet erre te jöttél, hogy neked mik a tapasztalataid 5-10 évvel ezelőttről, aminek semmi relevanciája nincs a jelen állapothoz képest.
Arról is írtam, hogy a kötelező törlesztő több mint fele a tőkét csökkenti ilyen összegnél jelenleg, erre te beböfögted hogy szinte csak a kamatra jut, ami nem igaz.
Thx, a linkelt szöveg is lemaradásban van mivel 4 millió jelenleg az összeg nem 800 ezer. Jelentem is ha találok kontaktot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!