Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megéri lakástakarékot fizetni?

Megéri lakástakarékot fizetni?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, rettentő sokat nem keresek, de folyamatosan félre tudok tenni. Szeretnék majd saját házat, de nem tudom inkább csak gyűjtsek, vagy kezdjek el fizetni Fundamentát vagy más lakástakarékot

Előre is köszönöm a tanácsokat/válaszokat

2018. máj. 24. 21:16
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Pl. amit leirtam.De láthatóan ez meghaladja az egyszerű gondolkodásmód kompetenciát. Te azt mondid kevesebbet fizetsz en azt minfom az altalad felfighatstlan á.f.a. a hitel 27%-a magára a hiteltörlrsztesre fordítódik így nem zsebből kell fizetni a törlesztőt 2 évig a 10-bol a többi meg linearosan csökkenve torlesztodik 3,8%-on és nincs meg kotve a kezem hogy csak lakáscélra hasznalhatom fel ( pl. nekem most ez megy felujitasba, foodtrucka meg fél millió áruba ), hanem a hitelből vásárolt termékek után visszaigényelt áfából és a csempe is áfamentes így 😊.
2018. máj. 27. 06:46
 22/23 anonim ***** válasza:
32%
Nevetséges összeget kapsz a végén, inkább fektesd másba a pénzed, ez csak parasztvakitás.
2018. máj. 27. 15:41
 23/23 anonim ***** válasza:

Igen, megéri.

Vesd össze azzal, ha csak otthon gyűjtesz.

Kamat megy rá? Nem. Állami támogatás? Nem. Kéznél lesz? Igen. Esélyes, hogy hozzányúlsz és sosem jön össze a kívánt összeg? Esélyes ám mint a pinty! Mert emberből vagy.

Lakástakarék: kamat megy rá? Igen, egy kevés. Állami támogatás? Igen. Kéznél lesz? Nem. Kisebb a kísértés, hogy hozzányúlj? Sokkal!

Egy a titok: legyél vele tisztában, hogy mit írsz alá, milyen feltételekkel.

Akkor nem fog meglepni, hogy lejáratkor nem azonnal kapod a pénzt, hanem két hónap múlva, hogy nyilatkoznod kell a felhasználás módjáról, mert addig nem indulhat el a kiutalás, hogy számlákkal kell igazolnod a lakáscélú felhasználásnak legalább a 70%-át, hogy jogosultblegyél azbállami támogatásra.

Nem nagy elvárások ezek, sok százezer embernek sikerül betartania. Ès akkor nincs panasz, nincs csalódás.

2018. máj. 28. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!