Megéri lakástakarékot fizetni?
26 éves vagyok, rettentő sokat nem keresek, de folyamatosan félre tudok tenni. Szeretnék majd saját házat, de nem tudom inkább csak gyűjtsek, vagy kezdjek el fizetni Fundamentát vagy más lakástakarékot
Előre is köszönöm a tanácsokat/válaszokat
Kérdező, SZÁMOLJ!
Lakástakarékot kötni kizárólag (!!!) 4 évre éri meg. Miért?
-kamatadómentes
-befizetsz 980.000, kiveszel 1.3 millió körül, azaz 12% körüli a tiszta nyereséged
Miden egyéb esetben, azaz hosszabb futamidővel csökken a te hasznod és nő a cégé.
Olvasd el a kiszamolo.hu-t!
Kivenni nem fog tudni pénzt belőle max felhasználni. De az kevés esetben lesz csak 12% tiszta nyereség.
Az új eszközöket felújítás esetén számlával kelk igazolni.Annak meg 27% á.f.a. tartalma van.Amit az állam ad éves jóváírást kevesebb mint amit utana áfába befuzet az 1,3 millióból. Tehát nem hogy 12% nyeresége nincs de még bukott is ha felújításra használja fel. Egyedül ha használt lakás vásárlás ( ahol nincs á.f.a. tartalom, mint a felújításnal vagy új építésnél) vagy hiteltorlesztesbe forgatva kamatperiodus előtt éri meg.
Ez annyira aranyos mikor kihozzuk, hogy adócsalással jobban járunk mint legális úton.
Igen nyilván így van. Bár fogalmam sincs hol lehet áfa mentes csempét, kádat, mosdót stb venni, pedig fürdő felújítás pár éven belül aktuális lesz.
Nem á.f.a. csalás ez. Attól aranyosabb amikor elhiszed higy az állami támogatást nem fizeted vissza rá kamatostul. Eun belül áfamentes a vásárlás magánszemélytől afamentes a vasarlas de meg navos árverésen is afamentes.Black Fridayon egyeb akciókban meg a kedvezmény mértéke nagyobb mint 27%.Ezzel csak aza baj, hogy nem mindig pont a lejáró ltpben hirdetik meg ( ahigy volt az hify is?
Fizeted az ltpt, de zsebből kellett felujitani a villanyt? 😊😊😊) így elesel attól, hogy valóban pluszként jelemtkezzen az az éves 72.000 ft.
Nézd én továbbra sem tudom hol lehet áfa mentes csempét venni, szóval engem nem érint amiket írsz. Egyébként hitelbe megy az LTP mert tényleg az a legegyszerűbb és LTP nélkül valóban 1,6 millióval szegényebb lennék szóval eléggé megéri.
De ha már nem lesz hitel akkor felújításra teljesen jó lesz, ennél jobb kamatot biztonságosan semmivel sem keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!