Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megéri lakástakarékot fizetni?

Megéri lakástakarékot fizetni?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, rettentő sokat nem keresek, de folyamatosan félre tudok tenni. Szeretnék majd saját házat, de nem tudom inkább csak gyűjtsek, vagy kezdjek el fizetni Fundamentát vagy más lakástakarékot

Előre is köszönöm a tanácsokat/válaszokat

2018. máj. 24. 21:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
56%
Használt lakás vasarlasra vagy lakáshitel törlesztésre 10 éven belül. Egyéb esetben jobb ha másba gyűjtöd a tőkét, pláne ha nem is biztos a lakás vételi szándék.
2018. máj. 25. 06:54
 12/23 anonim ***** válasza:
18%

Kérdező, SZÁMOLJ!

Lakástakarékot kötni kizárólag (!!!) 4 évre éri meg. Miért?

-kamatadómentes

-befizetsz 980.000, kiveszel 1.3 millió körül, azaz 12% körüli a tiszta nyereséged

Miden egyéb esetben, azaz hosszabb futamidővel csökken a te hasznod és nő a cégé.

Olvasd el a kiszamolo.hu-t!

2018. máj. 25. 15:22
 13/23 anonim ***** válasza:
56%

Kivenni nem fog tudni pénzt belőle max felhasználni. De az kevés esetben lesz csak 12% tiszta nyereség.

Az új eszközöket felújítás esetén számlával kelk igazolni.Annak meg 27% á.f.a. tartalma van.Amit az állam ad éves jóváírást kevesebb mint amit utana áfába befuzet az 1,3 millióból. Tehát nem hogy 12% nyeresége nincs de még bukott is ha felújításra használja fel. Egyedül ha használt lakás vásárlás ( ahol nincs á.f.a. tartalom, mint a felújításnal vagy új építésnél) vagy hiteltorlesztesbe forgatva kamatperiodus előtt éri meg.

2018. máj. 25. 16:20
 14/23 anonim ***** válasza:
50%

Ez annyira aranyos mikor kihozzuk, hogy adócsalással jobban járunk mint legális úton.

Igen nyilván így van. Bár fogalmam sincs hol lehet áfa mentes csempét, kádat, mosdót stb venni, pedig fürdő felújítás pár éven belül aktuális lesz.

2018. máj. 25. 21:50
 15/23 anonim ***** válasza:
75%

Nem á.f.a. csalás ez. Attól aranyosabb amikor elhiszed higy az állami támogatást nem fizeted vissza rá kamatostul. Eun belül áfamentes a vásárlás magánszemélytől afamentes a vasarlas de meg navos árverésen is afamentes.Black Fridayon egyeb akciókban meg a kedvezmény mértéke nagyobb mint 27%.Ezzel csak aza baj, hogy nem mindig pont a lejáró ltpben hirdetik meg ( ahigy volt az hify is?

Fizeted az ltpt, de zsebből kellett felujitani a villanyt? 😊😊😊) így elesel attól, hogy valóban pluszként jelemtkezzen az az éves 72.000 ft.

2018. máj. 26. 06:52
 16/23 anonim ***** válasza:
Bak Norbert: Vérzik a szemem attól ahogy/amit írsz. Nem feltétlen mondasz hülyeségeket, bár néha olyan kombinálós vagy, mint a feleségem. De alapvetően ha valaki lakáshitel elő/végtörlesztésre akar ltp-t kötni, arra nem hiszem, hogy tudsz jobbat. :)
2018. máj. 26. 15:20
 17/23 anonim ***** válasza:
Tudni, tudnék, de az túlmutat az "ecceri" ltp-hitel kombó látásmódon :-)- Lehet kombinálni sokmindent sokmindennel a gyakorlatban is, így jóval olcsóbban is kijöhet egy azonos cél. pl. lakás szerzése. Ezért is van pl. több ingatlanom, és csak egy lakáshitelem.:-)
2018. máj. 26. 17:04
 18/23 anonim ***** válasza:

Nézd én továbbra sem tudom hol lehet áfa mentes csempét venni, szóval engem nem érint amiket írsz. Egyébként hitelbe megy az LTP mert tényleg az a legegyszerűbb és LTP nélkül valóban 1,6 millióval szegényebb lennék szóval eléggé megéri.

De ha már nem lesz hitel akkor felújításra teljesen jó lesz, ennél jobb kamatot biztonságosan semmivel sem keresek.

2018. máj. 26. 17:53
 19/23 anonim ***** válasza:
Ha a végtörlesztés a cél, akkor lehet több értelme lenne, egy stabil munkahely mellett- mert nyilván ezért tud hitelt és ltpt is fizetni egyszerre - kiváltott áfakörös egyéni vállalkozóként hitelkiváltásra egy szabad felhasználású 3-5%-os fejlesztési hitellel, a meglévő magánszemély lakáshitelt. És a fennmaradó összegből még felújításra is futhatja, aminek meg a visszaigényelt áfája ( a hitel összegének 27%-a ) fedezetet adhat a törlesztő részletre is jó ideig. Legalábbis nekem, valami hasonlót bíráltak most el pozitívan 3,8% kamattal, amiből felújításra került többek között az egyik ingatlan, ami utána kiadhatóvá is válik. Az ev., mint magánszemély, meg teljesen adósságmentes és hitelezhető marad a váratlan esetekre és nem kell azon agyalni, hogy most akkor hány százalék fér még bele a hitelképességbe, mert 10 évig fizetem a hiteltörlesztőt, meg az ltp is elvisz egy rakat pénzt havonta. :-)
2018. máj. 26. 17:57
 20/23 anonim ***** válasza:
Hát vállalkozó az nem vagyok, nem is akarok. Amúgy a hitelt értelmetlen lenne kiváltani, mert a 3,45% kamat nem sok és az LTP miatt még bőven nyerünk is rajta. Konkrétan kevesebbet kell fizetni, mint amit felvettünk. Ennél jobb mi lehetne?! :)
2018. máj. 26. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!