Ha ellopják a bankkártyámat, kb mennyi időm van letiltani mielőtt baj lesz és hogyan tudnak visszaélni vele?
Tudom hogy 5000 ft-ig nem kell pin paypass-os fizetésnél, nem is tartom valószínűnek, hogy valaki bemegy a boltba és vásárolgat vele kaját, háztartási eszközt, írószert stb. :D
Viszont internetes vásárlásnál már veszélyesebb, lehet például olyat csinálni, hogy elutalja magának paypal számlára és akkor használja fel amikor akarja? Vagy ezzel lebuktatná magát az illető?
OTP-s vagyok, van olyan lehetőség, hogy van egy külön kártya, amin egyszerre mondjuk csak 50 ezer ft van, nem a teljes folyószámla keret, vagy ehhez külön számlát kellene nyitni?
1: ha a bankkártya valaki kezébe kerül, akkor azonnal 4x 5.000 ft-ra tudja lekopasztani a számládat (ennyi a napi limit) a Paypass-es vásárlással. És nem kell kaját vennie - bármit vehet (akár műszaki cuccot is) 5.000 ft-ig.
Internetes vásárlásssal pedig gyakorlatilag 0-ára le tudja szedni, mert a netes vásárlásnál elég csak beírni a kártya számát, a lejárati dátumát és a CVC kódot.
Tehát ha elveszik, azonnal le kell tiltani az OTP telefonos ügyfélszolgálatán (azt hiszem 3-666-666)
Amire Te gondolsz, hogy külön kártya, az a webkártya (ez nem valóságos, hanem virtuális kártya) és úgy tudom, azt a OTP fiókban tudsz igényelni - és igen, ezen annyi pénzt tarthatsz, amennyit nem féltenél, ha eltűnne, illetve közvetlenül vásárlás előtt átutalhatsz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!