Hogyha most felvettem Diákhitelt, és a bankkártyámat lecserélném, de a bankszámlaszámom maradna a régi?
Ez esetben minden bonyodalom nélkül megkapnám a diákhitelt?
Gondolom a régi kártyán maradt pénz átkerül az újra.
Az a helyzet, hogy még pár éve lett csináltatva OTP-s junior kártya, de körülbelül használhatatlan, mivel nem lehet vele Online rendelni semmit. (Talán belföldön igen, nem vagyok benne biztos.) Ezért szeretnék egy normálisat csináltatni.
"Gondolom a régi kártyán maradt pénz átkerül az újra."
Csak ha ráteszed.
Lerakod a kártyát a szoba közepére.. a tetejére pakolod a régi kártyán maradt pénzt, és akkor rajta lesz.
A bankkártya bankszámla nélkül egy teljesen önálló dolog. Nem tudom, feltűnt-e, hogy amikor megcsináltattad a bankszámlát, akkor az azonnal élni kezdett, míg a bankkártya meg 1-2 hét után érkezett meg.
Ennek vannak árulkodó jelei is, pl. hogy van egy bankszámlaszámod, aminek nincs semmi köze a bankkártyaszámhoz. Belépsz a netbankba, és látod a számlaszámhoz tartozó egyenleget. Egy bankszámlát akár bankkártya nélkül is lehet használni.
A bankkártyán természetesen nincs pénz, egy adatbázisban össze van kötve a bankszámláddal, így a bankszámlád terhére tudsz vásárolni és készpénzt felvenni a bankkártyáddal.
A Junior csomaghoz tartozó MasterCard Online kártya egyébként nemzetközileg szinten mindenhol elfogadott, internetes fizetésre is használható. Kérdezz rá a bankban, hogy mi lehet a tiéddel a gond, mert egyébként a "felnőtt" csomagokhoz is ilyen kártyákat adnak, ennél "jobb" már csak dombornyomott van, de annak sok értelme nincs.
Maestro kártyám van, nem MasterCard. :D
Rendben, akkor ezek szerint, minden további nélkül használhatom már az eddig meglévő összeget, az új kártyával is.
Köszönöm mindenkinek. :D
A kérdésed ilyen szinten van:
"Ha lecseréltem a zárat a bejárati ajtómon, attól még megkapom a leveleimet? A címem maradt a régi."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!