Ha a bankkártyámat, meg a jelszavát egy helyen tartom a pénztárcámban, és elhagyom, akkor mi a helyzet?
Tudom rossz ez így.. De felmerül bennem a kérdés, hogy ha elhagyom a pénztárcám, de nem veszem észre időben.. és mondjuk addigra már valaki vett le X összeget a számlámról
Akkor tudok még mit tenni?
Például nem az összeset, ami rajta van, hanem az általam megadott kereten belüli forintot. Mondjuk 10-20 ezret. Nekem ez is sok, de nem hiszem hogy ilyen összeggel foglalkoznának, vagy igen?
Ha a bankkártya mellett ott van a pin is, akkor a bank nem térit meg semmit, mert ez kimeríti a gondatlanság fogalmát és ilyen esetben a banknak nincs felelösége.
Azt nem tudom elképzelni, hogy nem tudsz megjegyezni pár számot, erre mindenki képes. Ha te mégis annyira az átlag alatt lennél, hogy neked nem megy, akkor egyrészt ne egy helyen tartsd a kártyával, másrészt meg valami módon kódolva írd fel (egy telefonszámként, ahol a középsö számok adják a pint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!