Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ez megoldás lehet a gondjainkra?

Ez megoldás lehet a gondjainkra?

Figyelt kérdés

Van egy autóhitelünk, havi 30000 amit rendesen törlesztünk. Sajnos a kocsit kivonta a végrehajtó a forgalomból, hogy ne bírjuk eladni. Van egy 300000-s telefontartozás úgy néz ki elárverezik az autót miatta. A bank így fel fogja mondani a szerződést az autóval kapcsolatban? Vagy fizethetem tovább a havi törlesztőt?

A másik gond a lakás. Úgy terveztük, vesz fel a párom lakáshitelt, abból meg a szocpolból (tudom már nem így hívják, de jár!) vennénk egy házat ami az én nevemre kerülne, nehogy azt meg az autó miatt árverezzék el. Ha az én nevemen van, nem tudják elvenni. A párom meg elmenne feketén dolgozni így a kocsit se tudnák behajtani rajta ha egybe kéri a bank az autó elárverezése után.

Megoldható ez így? Lenne biztos fedél a fejünk fölött és meg is tudnánk élni.

2010. jún. 9. 14:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Még pár ok.Bár többen leírták már,de úgy látszik nem érted mit akarnak mondani neked(pedig elég egyértelmű)

- Egyedül nem fogsz kapni 10.milliós hitelt.(a párod fekete munkával még adóstárs sem lehet)

- rendelkezned kell önerővel .10 millió forint esetében ha az önerő 20% akkor= 2 millió forinttal,ha az önerő 30% akkor = 3millió forinttal.(ez be kell mutatni a banknak,hogy rendelkezel ennyi összeggel)

- Bár én ezt nem tudom,de többen leírták hogy szocpol már nincs,ami meg van,azt nem fogod tudni kihasználni...

- Legalább 1 éves folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkezni,és ekkora összegnél nagyon jó keresetnek vagyis rendszeres banki átutalásnak kell lenni..(létminimum fizetés az nagyon kevés..)

2010. jún. 9. 16:16
 22/29 anonim ***** válasza:

Teljesen rossz az elgondolásod több okból is.

Először is hiába szeretnél trükközni az adásvételibe írt vételárral, a bank nem az alapján hitelez. Kimegy egy értékbecslő, aki általában még kicsivel a reális ár alatti értékel és ennek az értéknek lehet hitelbe megkapni a 75%-át, de csak azoknak, akik megfelelő jövedelemmel rendelkeznek, vagyis a legális nettó bevételükbe belefér a törlesztő részlet és a megélhetés is. Akinél ez nincs, pl a minimálbéresek, jún 11-e után alig fognak hitelt kapni, de ha kapnak is, csak a becsült érték kb 40-50%-át, tehát nekik még több önerő, vagy plusz ingatlan fedezet szükséges.

Szocpol már nincs legalább másfél éve.

2010. jún. 9. 18:35
 23/29 anonim ***** válasza:
hogy azt az apró tényt meg se említsük, hogy a fedezetelvonás bűncselekmény....márpedig pont erre készültök (más kérdés, hogy egy bank se ilyen hülye, hogy pénzt adjon nektek)
2010. jún. 9. 19:19
 24/29 anonim ***** válasza:
Most már én is kíváncsi lennék,hogy hány éves vagy? Hány gyereket nevelsz?
2010. jún. 9. 23:24
 25/29 anonim ***** válasza:

2ik hsz vagyok.

Nos azt leszögezhetjük, hogy a lakásvásárlás így nem megoldható.

Az első kérdést még nem válaszoltuk le, de a kérdezőt lehordtátok.

2010. jún. 10. 06:01
 26/29 anonim ***** válasza:
az első kérdésre a válasz: árverezés esetén a bank felmondja az autóhitelt és egy összegben kéri a tartozás megfizetését
2010. jún. 10. 06:05
 27/29 anonim ***** válasza:
Hát ez elég érdekes elgondolás de nem kivitelezhető. A bank sem hülye! Ez az önrészes dolog nem így működik,hogy csalással nagyobb vételárat írunk a szerződésbe. Hitelt sem adnak a feketemunkára. Próbálj inkább egyezkedni a végrehajtóval és fizesd ki azt a tartozást mert biztos,hogy emiatt KHR-re tettek és amíg ott vagytok addig esélyetek sincs másik hitelre.
2010. jún. 10. 07:24
 28/29 anonim ***** válasza:
Hogy sikerült a 300e telefonszámlát csinálnotok?
2010. jún. 12. 16:56
 29/29 A kérdező kommentje:
50 e volt a számla ahogy elmaradt rögtön visszaavonták a kedvezményeket így lett 130 erre jött a kamat meg a végrehajtói díj.
2010. jún. 12. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!