KATA-s vállalkozónak hitelt felvenni hol a legjobb?
Aki KATA-s egyéni vállalkozóként már lezongorázta "a melyik bank mennyit hajlandó elismerni" című egészestét mókát, az meg tudná velem osztani, hogy mire jutott?
Eddig csak egy bankot kérdeztem, ők 200ezer forintnak hajlandóak elfogadni a NAV által 399.500 forintnak igazolt keresetemet (valójában nettó 665ezer..), ami kabaré kategória, ennél biztosan van értelmesebb hitelintézet.
Borzasztó időigényes lenne végigmennem mindegyiken, így nagyon de nagyon örülnék ha nálam tapasztaltabbak megosztanák a TUDÁST. Előre is hálásan köszönöm!
A kérdésem KATA-s vállalkozóknak szólt. Ha Te is az lennél tudnád, hogy a NAV a bevételednek csupán a 60%-áról ad ki igazolást, ami önmagában eléggé WTF de a legtöbb bank még ebből is lehúzza a felét. Ez a gondom.
Nem hungarische "nem vallod be" sipákoknak szeretném elmagyarázni, hogy hogyan működik a KATA, hanem tapasztaltaktól várnék tanácsokat. Köszönöm megértésed.
Amikor a kata-t választottad nyilván ezzel a wtf-el is tisztában voltál... Ilyenkor ne csodálkozz, ha effektíve kevesebbért kevesebbet is kapsz vissza az államtól.
És emiatt sem igazán preferálják a katasokat a hiteleknél. Ha azt veszed éves 6-7 milliós forgalomra kb egy otp invest sem tudna igy adni Neked ahol 3-10 millióig vehetnél fel fejlesztési hitelt, az alacsony összegű bevétel miatt.
Próbáld meg az mva-t inkább.
( ja épp részben hasonló okok miatt is szjas vagyok katas felső határral, pozitív előminősítéssel több banknál is...)
Esetleg hozz létre új céget és mint induló jobbak az esélyeid.
Nem céges fejlesztésre kell, lakáshitel. Bocsánat, ezt a nagyon fontos részletet kihagytam.
Azzal nem értek egyet, hogy egy vállalkozó nagyobb kockázat lenne a bankoknak, mint egy alkalmazott. Pont ugyanúgy kirúghatnak bárkit, ahogy zátonyra futhat a vállalkozás.
"ami kabaré kategória"
Miért lenne kabaré? Már azt a 60 százalékot is jófejség alapján kapod, mivel nem tartod nyilván, hogy milyenek a költségeid, ezért csak vakon saccolhatnák, hogy mennyi a tiszta profit.
Én speciel szellemi munkát végzek, ezért a profit 100%-a az enyém. Egy alkalmazott esetében le kellene vonni a háztartás költségeit ezek szerint a bevételéből...? Nem hinném.
A kérdésre ezek szerint sajnos senki nem tud válaszolni :( Akkor indul a kanossza a bankoknál...
"Én speciel szellemi munkát végzek, ezért a profit 100%-a az enyém."
Én elhiszem, de mivel nem kettős könyvelést tolsz, ezt nem tudod bizonyítani a hatóságoknak vagy banknak, ezért marad a leegyszerűsített 60 százalékos sacc, ami nagyonis ésszerű és egyáltalán nem "kabaré". KATA sokmindent leegyszerűsít, de megvan az ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!