Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Anny, hogy terhes a feleségem...

Anny, hogy terhes a feleségem és szeretnénk házat venni hamarosan. Kpba fizet a főnők és mini. Bérre vagyok bejelentve. Jogosult vagyok a jelzálog hitelre?

Figyelt kérdés
2018. febr. 10. 18:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
68%

Bírom az ilyent, mikor az ember megpróbál segíteni a kérdezőnek, aztán még Ő lesz kiosztva:

"Úgy szedjük elö hogy dolgozunk és szépen félre rakjuk.. magyarul írtam le.. "

Nézd már végig, amiket írtál - sehol nincs leírva, hogy lenne félretett pénzetek - én meg nem vagyok gondolatolvasó...

Ha 3 hónapja vagy ezen a munkahelyen (amit ráadásul a bank nem is lát,hogy lenne rendszeres jövedelmed, mert kézbe kapod - de ez még egy jövedelemigazolással talán megoldható lenne), akkor éppen csak hogy lejárt a próbaidőd. Ha emellé még fiatal, azaz 23 év alatti is vagy és ilyen alacsony értékű lakást szeretnétek, akkor nem valószínű, hogy fogsz kapni lakáshitelt.

Ráadásul a bankok nem kötelesek megindokolni, hogy miért nem adnak hitelt, tehát még ha "jogosult" is lennél, akkor sem biztos, hogy kapnál.

Engem úgy utasítottak el a Wizzair hitelkártyával, hogy a mai napig nem tudom, miért: 20 éve ugyanannál a banknál vezetem a számlát, SEMMILYEN hitelem, részletfizetésem nincs, akkor volt 6 hónapos alkalmazotti munkaviszonyom nettó 117-el ( 80 ezer a feltétel), 6 éve vállalkozó is vagyok, mégsem kaptam hitelkártyát.

Legegyszerűbb, ha bemész a hozzád legközelebb eső bankba, elmondod, amit itt nekünk és ott megkérdezed ugyanezt.

2018. febr. 11. 06:38
 12/30 anonim ***** válasza:
86%
A vagyonosodási illeték csak 100.000 Ft önmagában egy 2,5 M Ft-os háznál. Erre rá jön a többi költség. Készpénzben lévő önerő nélkül neki se álljatok házat venni!
2018. febr. 11. 08:51
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha első lakása és 15M alatti értékű és 35 év alatti a kérdező akkor csak 2% az illeték, szóval 2,5M-ra 50 ezer. Ráadásul kérhet 12 havi költség és kamatmentes részletfizetést.
2018. febr. 11. 23:45
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg egy kicsit összeszedettebben írni, de ha jól veszem ki a leírásból, akkor ez a helyzet:

Van kb 500E Ft önerőtök, szeretnétek 600E Ft CSOK-ot igénybe venni úgy, hogy mindketten dolgoztok a feleségeddel, de ő már babát vár, Te viszont KP kapod a fizetésedet A vételár várhatóan kb 2,5M Ft lesz.

A ha fentiek mind stimmelnek, kizárólag az OTP jöhet szóba töb okból is. OTP-ben nincs az ingatlan értékére alsó érték vásárlás esetén, de azért vigyázat, ők is elutasíthatják az ingatlant, ha nem tetszik nekik.

OTP-ben nem probléma a KP-s bér akkor sem, ha csak 3 hónapos a munkaviszony. OTP-ben állapotos nő teljes jövedelmével számolnak, a többi bankban már csak csökkentett bért vesznek figyelembe.

2018. febr. 12. 08:13
 15/30 A kérdező kommentje:
Én szeretném a hitelt felvenni nem a feleségem.. Az nem probléma,hogy min.bérre vagyok bejelentve? És igen.. Így szeretnék mindent,ahogy leírtad. Legalább te érted.
2018. febr. 12. 11:05
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
a feleséged nem tud kimaradni ebből, automatikusan adóstárs lesz, mint ahogyan a ház is a kettőtök nevére fog kerülni. ezért lênyeges, hogy nàla mekkora fizut vesznak figyelembe.
2018. febr. 13. 02:37
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Az előző hozzászólóval egyetértve több okból is a feleséged kötelezően adóstárs.

1. Házasok kötelezően bevonandók a jelzáloghitelbe

2. CSOK igénylésnél mindketten tulajdonjogot kell szereznetek az ingatlanban, aki viszont tulajdonos, az mind bevonandó a hitelbe.

2018. febr. 13. 07:13
 18/30 A kérdező kommentje:
Minimálbérre vagyunk bejelentve jelenleg,elözőleg 160 ezer bruttóra voltunk... de több munkahelyünk is volt...
2018. febr. 13. 23:16
 19/30 anonim ***** válasza:
Hiteligénylésnél alapfeltétel, hogy legalább 3 hónapja legyen munkaviszonyod ugyanannál a munkáltatónál, ahol az igényléskor is dolgozol.
2018. febr. 14. 08:17
 20/30 A kérdező kommentje:
Az március elsejével meglesz
2018. febr. 14. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!