Melyik a legjobb bank?
Z igaz, hogy a nagyobb bankoknak egy egy jó ütőkártyájuk, hogy sok automatájuk van és kényelmes pénzt kivenni. Viszont egyre inkább népszerű lesz a kártyával való fizetés. Ez viszont a kisebb bankoknak kedvez. Nekem is elegem lett a nagy bankokból és inkább megyek kis bankokhoz, ahol kedvesek az emberekkel és normálisan kommunikálnak.
A Budapest bankról én is jókat hallottam, főleg akik junior után átmentek. Szerintem semmiféleképpen ne maradj az otp-nél, hacsak nincs valami jó konstrukciójuk, de kétlem...
Ahogy előttem már jó páran leírták, nincs egyértelmű válasz a kérdésedre. Az igényeidtől és a pénzkezelési szokásaidtól függ, hogy melyik bank a legjobb választás.
Vállalkozóként több bankkal is kapcsolatba kerültem már. Anno kölyök koromban az OTP-nél kezdtem, nagypapa kísért be számlát nyitni, majd mire felnőttem megtapasztaltam mindazokat a sztereotípiákat, amelyek az OTP bankról keringenek. Lassúak, elmaradottak, elkényelmesedtek, mert hiába van verseny a bankok között, ezt képtelenek érzékelni, mondván úgyis minden második magyar OTP-s, mert hát a szülei is azok voltak és mégis csak magyar bank. Na nekem ebből lett elegem, mikor vállalkozó lettem, át is mentem a Raiffeisenbe. Csak jókat tudok róluk mondani: versenyképes árak, hozzáértő ügyfélszolgálatosok, és az egész vállalatból árad valamiféle professzionalitás, aminek az OTP-ben nyoma sem volt. Később a lakástakarék miatt ERSTE-s lettem. Rájöttem, hogy ott a legnagyobb a befektetési termékkínálat. Még jobb lenne, ha ez az ügyintézők felkészültségével párosulna, de mindent ne akarjon az ember. Régebben volt egy hitelkártyám a Citi Banknál, abban ők a legjobbak. Ha sok pénzem lenne, akkor a Gutmann Bankba vagy a BNP-be tenném, mert vagyonkezelésben verhetetlenek. Ha kevés pénzt kéne beosztanom, akkor pedig az FHB-ba vagy a Budapest Bankhoz mennék, mert olcsó alap számláik vannak, nagyszüleim ezeket használják, tökéletesen passzolnak a minimális igényeikhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!