Melyik a legjobb bank?
Sokmindentől függ... Sajnálom de nem tudok rendes választ adni. Függ az igényeidtől, a jövedelmedtől... stb. Valamelyik bank magasabb kamatot ad, valamelyik több szolgáltatást nyújt ugyanannyiért.
Én a Budapest Banknál vagyok havi 0 Ft-ért (feltétel a jövedelem odautalása, cserébe havonta 2-szer tőlük vagy 1-szer bármely ATM-ből ingyen vehetek fel pénzt)
Mi a gond az Erstével? Ért valami kellemetlen élmény? Félreértés ne essék, nem védeni akarom:) csak pl nekem azt javasolták egyszer...
A kondíciós listából kibogarászható részleteken kívül az sem mindegy, hogy mennyire megbízható az adott bank.
Én az MKB-t ajánlanám. Meg vagyok velük elégedve.
Viszont Raiffaisen, OTP, Erste bankkal nincsenek jó tapasztalataim.
Attól függ, milyen feltételekkel indulsz. Gondolok itt arra, hogy például diák vagy-e még, van-e rendszeres kereseted,magyarán, érkezik-e fix összeg havonta a számládra.
Ha felmész egy-egy bank honlapjára, a legtöbb helyen táblázatok segítenek tájékozódni.
Én két bankról tudok nyilatkozni: az Otp-ről és a Budapest Bankról. Az Otp-től jöttem át a Budapest Bankhoz, méghozzá azért, mert irreális pénzeket kellett fizetnem.
Én hallgató vagyok, nincs havi fix keresetem, s így kellett 500 ft körüli havidíjat, mint kezelési költséget fizetnem az Otp-nél, amiből gyorsan elegem lett.
A Budapest Banknál nincs havidíj, évente vonnak 360 ft-nak megfelelő számla kezelési díjat; korlátlanul lehet felvenni automatákból ingyen, ha nem Budapest Bankosnál veszel fel, akkor havonta kettő ingyenes az olyan atm-ekből.
Remélem, tudtam valamit segíteni!
Szerintem bankot választani az alapján érdemes, hogy milyen a háttered. Ahogy az előttem hozzászóló is írta, fontos, hogy diákként vagy munkavállalóként kell a bankszámla. Plusz ugye sok esetben az sem mindegy, hogy a bankszámlád mellé, milyen kártyát váltasz ki.
Kézpénzfelvétel meg valamilyen módon de általában nem díjmentes. Van ahol havonta kell fizetni a kártyahasználatért, van olyan amikor egy hónapban egy adott mennyiségű kézpénzfelvétel ingyenes a többi fizetős.
Ez csak a te szokásaidtól függ, hogy melyik éri meg jobban. Én inkább fizetek havi 500 Ft-ot és minden banki ügyletem ezen felül ingyenes, mindegy mennyit és hova utalok, stb. De ez csak akkor jó ha már dolgozol és van kereseted.
Én is a Budapest Banknál vagyok, ráadásul úgy, hogy a diák csomagban vagyok, de már nem vagyok diák.
Úgy történt, hogy még utolsó évesként nyitottam náluk a számlát, amikor elmondták, hogy ez három évig érvényes, függetlenül attól, hogy közben a hallgatói jogviszonyom megszűnik-e.
Úgy tudom, a többi szolgáltatásuk is igen kedvező.
Én csak egy bankot kerülök, mégpedig az otp-t. Nagy lehúzósak.
Egyébként, olvass utána. Minden bank honlapján található egy csomó információ, valamint fel is hívhatod őket, ha nincs időd bemenni.
Én nem az imént felsorolt bankok valamelyikénél vagyok, hanem egy külföldinél, mert rendszerint külföldi megrendelésekre dolgozom és jobb egy nemzetközileg is elismert banknál számlát vezetni. Igaz így kicsit magasabbak a banki költségek, de szerencsére eddig nem volt azzal gondom, hogy mondjuk ne fogadták volna el terminálnál a kártyámat.
Amúgy a választásban sokat tud segíteni az egyik bank megoldása, hogy szavazhatsz három közül egy emberre aki a hétköznapi ember nyelvén tesz majd fel nekik kérdéseket.
Nem tudom, hogy ez mennyiben segíti a választást, szerintem a kérdések többsége "univerzális" lesz, alapvetően pénzügyeket érintő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!