Melyik a legjobb bank?

Figyelt kérdés
Szeretnék bankszámlát csinálni, és arra lennék kíváncsi, hogy melyik banknál érdemes. Az érdekelne még, hogy melyik banknál a legolcsóbb ha pénzt akarok levenni bankautomatából a bankkártyáról.
2010. jún. 6. 11:19
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
84%

Sokmindentől függ... Sajnálom de nem tudok rendes választ adni. Függ az igényeidtől, a jövedelmedtől... stb. Valamelyik bank magasabb kamatot ad, valamelyik több szolgáltatást nyújt ugyanannyiért.

Én a Budapest Banknál vagyok havi 0 Ft-ért (feltétel a jövedelem odautalása, cserébe havonta 2-szer tőlük vagy 1-szer bármely ATM-ből ingyen vehetek fel pénzt)

2010. jún. 6. 11:49
 2/24 anonim válasza:
84%
Egyet mondhatok, ami biztos nem: Erste, azt felejtsd el.
2010. jún. 6. 11:53
 3/24 anonim ***** válasza:
81%

Mi a gond az Erstével? Ért valami kellemetlen élmény? Félreértés ne essék, nem védeni akarom:) csak pl nekem azt javasolták egyszer...

A kondíciós listából kibogarászható részleteken kívül az sem mindegy, hogy mennyire megbízható az adott bank.

2010. jún. 6. 14:33
 4/24 anonim ***** válasza:
78%
Nincs ilyen.
2010. jún. 7. 12:16
 5/24 anonim ***** válasza:
44%

Én az MKB-t ajánlanám. Meg vagyok velük elégedve.

Viszont Raiffaisen, OTP, Erste bankkal nincsenek jó tapasztalataim.

2010. jún. 9. 22:34
 6/24 anonim válasza:
84%

Attól függ, milyen feltételekkel indulsz. Gondolok itt arra, hogy például diák vagy-e még, van-e rendszeres kereseted,magyarán, érkezik-e fix összeg havonta a számládra.

Ha felmész egy-egy bank honlapjára, a legtöbb helyen táblázatok segítenek tájékozódni.

Én két bankról tudok nyilatkozni: az Otp-ről és a Budapest Bankról. Az Otp-től jöttem át a Budapest Bankhoz, méghozzá azért, mert irreális pénzeket kellett fizetnem.

Én hallgató vagyok, nincs havi fix keresetem, s így kellett 500 ft körüli havidíjat, mint kezelési költséget fizetnem az Otp-nél, amiből gyorsan elegem lett.

A Budapest Banknál nincs havidíj, évente vonnak 360 ft-nak megfelelő számla kezelési díjat; korlátlanul lehet felvenni automatákból ingyen, ha nem Budapest Bankosnál veszel fel, akkor havonta kettő ingyenes az olyan atm-ekből.

Remélem, tudtam valamit segíteni!

2011. febr. 14. 12:43
 7/24 anonim válasza:

Szerintem bankot választani az alapján érdemes, hogy milyen a háttered. Ahogy az előttem hozzászóló is írta, fontos, hogy diákként vagy munkavállalóként kell a bankszámla. Plusz ugye sok esetben az sem mindegy, hogy a bankszámlád mellé, milyen kártyát váltasz ki.

Kézpénzfelvétel meg valamilyen módon de általában nem díjmentes. Van ahol havonta kell fizetni a kártyahasználatért, van olyan amikor egy hónapban egy adott mennyiségű kézpénzfelvétel ingyenes a többi fizetős.

Ez csak a te szokásaidtól függ, hogy melyik éri meg jobban. Én inkább fizetek havi 500 Ft-ot és minden banki ügyletem ezen felül ingyenes, mindegy mennyit és hova utalok, stb. De ez csak akkor jó ha már dolgozol és van kereseted.

2011. febr. 14. 15:10
 8/24 anonim válasza:
Én a BB-nél nagyok, mert a diák csomagjuk kedvező nekem. Majd ha otthagyom az egyetemet és fizetős csomagra kell váltanom akkor újra elgondolkozom rajta, de ahogy néztem az 500 Ft-os havidíj ellenében kapott csomagjuk is sok mindent tud, az pedig egy havi fizu mellett simán kibírható költség.
2011. febr. 17. 10:26
 9/24 anonim válasza:
52%

Én is a Budapest Banknál vagyok, ráadásul úgy, hogy a diák csomagban vagyok, de már nem vagyok diák.

Úgy történt, hogy még utolsó évesként nyitottam náluk a számlát, amikor elmondták, hogy ez három évig érvényes, függetlenül attól, hogy közben a hallgatói jogviszonyom megszűnik-e.

Úgy tudom, a többi szolgáltatásuk is igen kedvező.

Én csak egy bankot kerülök, mégpedig az otp-t. Nagy lehúzósak.

Egyébként, olvass utána. Minden bank honlapján található egy csomó információ, valamint fel is hívhatod őket, ha nincs időd bemenni.

2011. febr. 17. 13:12
 10/24 anonim válasza:

Én nem az imént felsorolt bankok valamelyikénél vagyok, hanem egy külföldinél, mert rendszerint külföldi megrendelésekre dolgozom és jobb egy nemzetközileg is elismert banknál számlát vezetni. Igaz így kicsit magasabbak a banki költségek, de szerencsére eddig nem volt azzal gondom, hogy mondjuk ne fogadták volna el terminálnál a kártyámat.

Amúgy a választásban sokat tud segíteni az egyik bank megoldása, hogy szavazhatsz három közül egy emberre aki a hétköznapi ember nyelvén tesz majd fel nekik kérdéseket.

[link]

Nem tudom, hogy ez mennyiben segíti a választást, szerintem a kérdések többsége "univerzális" lesz, alapvetően pénzügyeket érintő.

2011. febr. 21. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!