Bemehet a végrehajtó olyan lakásba, ahova az adós nincs bejelentkezve?
Köszönöm a válaszodat, de én még mindig a törvényről beszélek és a lopás fogalmának is van helye, még akkor is, ha a magyar törvény ezt szeretné elhallgatni. Erre van az Úniós Bíróság ami pont ilyen esetekben szokta agyon bűntetni a Magyar jogalkotást.
A vht szerint bárhova bemehet a végrehajtó, nincs olyan követelmény, hogy az adós oda legyen bejelentve akár milyen módon.
Itt van a megfelelő részlet a vht-ból:
43. § (1) A végrehajtás során a végrehajtó megtekintheti és átvizsgálhatja az adós
a) lakását és egyéb helyiségét,
b) bármely vagyontárgyát,
c) gazdasági tevékenységével kapcsolatos iratait.
(2) A végrehajtás során személymotozásnak nincs helye.
44. §177 (1) A végrehajtó szükség esetén az adós lezárt lakását, a tartózkodási helyéül szolgáló vagy egyéb helyiségét, a hozzájuk vezető bejáratot, továbbá az adós bútorát vagy más ingóságát felnyithatja. Ha ilyenkor az adós vagy nagykorú családtagja nincs jelen, tanút kell alkalmazni. A végrehajtó bármely más eljárási cselekmény lefolytatásánál is alkalmazhat tanút.
(2) Ha az ingatlan vagy a helyiség felnyitása csak a zár vagy lakat eltávolításával lehetséges, a végrehajtó az új zár, lakat kulcsát az ingatlan fekvése szerinti rendőrkapitányságon helyezi el, ahol azt az adós vagy a vele együtt lakó nagykorú családtagja átveheti.
(3) Az adós hatóság által lezárt lakásában vagy helyiségében a végrehajtó a lezárást elrendelő hatósággal egyeztetett időpontban foganatosítja az eljárási cselekményeket.
Beengedni nem kell, csak lehet!
Bemenni bemehet, ha van rendőr is, amúgy pedig joga van az hazudnia, hogy neki ehhez joga van!
Hasonlóképpen pl. a rendőrnek kötelező hazudni nyomozás során az a munkájuk, fenyegetőzhet, gyanúsíthat, kilátásba helyezheti, hogy drogot helyez el nálad, amit majd megtalál és akkor lesz majd harci f***sz szopás ezerrel a dutyiban. Velem is ez volt koleszban, lobogtatta a fehér poros zacsit, de jött a kollégája, hogy ba***meg egy emelettel elnéztük a szobát.
Én rendőrnek azt sem hiszem el, amit kérdez, túl sokszor láttam már őket fusizni!
Nem a beengedésre írtam, hogy csak oda mehet be.
Úgy írtam, hogy csak oda mehet be ÉS tekintheti az ingóságokat az adósénak, ami az adós ingatlana az ő lakcíme vagy tartózkodási címe.
A kettő együtt igaz.
De hát te idézted be a törvényt.
Hol van ez írva?
# 5 -nek igaza van. Nem kell aggódnod, bármit is mond ha kiszállnak a behajtók, és elkezdenek okoskodni, mert nekik ez a munkájuk, átveréssel is viszik a tudatlan fehérnéptől a cuccot, hívj rendőrt. Nem tudják bizonyítani, hogy milyen tárgy kié(kivéve autó, motor, lakás..), nem nyúlhatnak semmihez! Azért egy kis logikád lehetne, józan paraszt ésszel...
A te cuccaidhoz nem nyúlhatnak.
Nagyon ritkán szoktak ténylegesen kiszálni, hiába kapod tömegével a figyelmeztető leveleket.
Ha pedig te tartozol, és nem kevéssel, akkor az autód, lakásod irasd át egy tartozásmentes személyre akiben megbízol, pénzeket pedig postára kérd(segély,fizu), gond letudva.
A probléma csak az, hogy hogy bizonyítom, hogy mi az enyém? A napokban elkezdtem keresni számlákat a bútorokról, TV-ről, számítógépről, stb. de eddig sokat nem találtam. Nem voltam felkészülve rá, hogy sok éven keresztül őrizzem őket azért, mert befogadom egy rokonomat akinek tartozása van és majd az én dolgaim lesznek az ő tartozása miatt veszélybe.
Egyébként végrehajtóról beszélek nem behajtóról. A végrehajtó az komolyabb, mert rendőrrel egyenlő jogai vannak. Nincs olyan, hogy nem engeded be. Ha be akar menni valahova, akkor bemegy és ha megakadályozod, akkor rendőrt hív és elvitet hivatalos személy akadályoztatása miatt. A gond az, hogy ha bemegy én valószínűleg ott sem leszek, én nem is ott élek. Ők csak bemennek és elvisznek mindent amit látnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!