Ma kaptam egy levelet az Intrum Justitia-tól, amelyben követelnek egy tartozást, mit tehetnek pontosan? Többi lent.
Felvettem egy nevetségesen kevés hitelt amit nem tudtam fizetni mert betegség miatt nem tudtam dolgozni. Eltelt fél év, és most jött egy levél az Intrum Justitia-tól , természetesen a hitelösszeg duplájával, hogy azonnal fizessem ki, nyolc napon belül, különben meghalok.
Kérdésem az lenne, hogy igaz az, hogy ezek személyesen is zaklatják az embereket? (Nem vagyok köteles ajtót nyitni, nem rendőr)
Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy akit hitel fizetés elmulasztás miatt zaklatnak akkor mit tudnak csinálni?
Szó szerint SEMMI nincs a nevem, se lakás, se értéktárgy, se egy golyóstoll, szó szerint semmi nincs a nevemen. Még az a gép se amiről írok.
A hitelem fizettem volna, ha tudtam volna, de nem tudtam. Nem fejmosást kérek a kedves kommentelőktől, csupán tapasztalat-megosztást, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel a céggel?
Mit tudnak tenni, meddig lehet ezt az ügyet húzni (évekig?) és tényleg képesek személyesen is zaklatni az embereket (azt hallottam, igen.) Ezekre szeretnék választ kapni illetve arra "mi történik" velem ha nem fizetek. Merthogy nincs miből, ilyen egyszerű.
A levelükben csak annyi állt, hogy ha nem fizetek akkor kamat-kamattal és még annak is kamatával. De valóban "csak" ennyi? Gyűlik a tartozás összege, vagy egyszer megunják és rám törik az ajtót? Mit vehetnek el tőlem, ha egyszerűen nincs semmim sem? Meddig "húzhatom" a tartozás megfizetését? Jelenleg nincs pénzem, munkám pedig a betegség miatt elveszítettem.
Köszönöm az ÉRTELMES válaszolok. Tudom, hülye voltam, hitelt vettem fel, én bajom, de kíváncsi vagyok mi van ilyen esetben. Hallottam olyanról is aki évekig húzta ezt az IJ-s ügyet.
Akkor sem vihet el a végrehajtó olyan tárgyakat amik nincsenek a nevemen, ez baromság. Nem tudom lesz -e munkám, még mindig beteg vagyok, ha lesz akkor majd vonják onnan, ha nem lesz, akkor meg várnak, amint tudok fizetni , fogok. Ez a cég nem végrehajtó cég. Ha átadják végrehajtásra az még 2 év minimum.
Továbbá az eredeti, nem az IJ, hanem az original hitelező irodától egyetlen egy levelet sem kaptam az elmúlt 7 hónapban. Szóval az egész ügy nem stimm,
bár azt is tudom, hogy nem egy ember nyert még pert is az IJ ellen. Én nem pattogok, hagyom, hadd küldjék a leveleiket, aztán amikor tudom, törlesztem.
Olyan személyes tárgyakat akkor sem vihetnek el amik nem az enyémek, tehát nincsenek a nevemen, bárki is mondta ezt, ez hülyeség. Ha megtennék fel is jelenteném őket, nem vihetik el XY TV-jét amihez annyi közöm van csupán, hogy látom. Nem az enyém, nincs a nevemen, nem viheti el. Semmit sem vihet el, ami nincs bizonyítottan az én tulajdonomban. Továbbá nem is engedném.
ha be vagy oda lakcímre jelentkezve, akkor onnan bármit elvihetnek, kivéve ha például SZÁMLÁVAL nem tudja igazolni a tulajdonos, hogy az övé...
Szóval pont fordítva van mint képzeled. Nem nekik kell bizonyítani hogy a tiéd, hanem neked kell, hogy nem az..
Szerintem is inkább beszélj velük és kérdezd meg a lehetőségeidet, mint a bújkálás
Olvasd el mégegyszer mit írtam! Ha nem tudod igazolni, hogy nem a tied.
Ezt írtam. Nem hülyeség, hanem törvény.
Hogy bepereld fizetni kell ügyvédet és perköltséget előre. Ez kb 300-500 ezer ft.
2 év alatt ez a tartozás sokszorosára is nőhet.
Idéntől a NAV fog végrehajtani, így max 6 hónapon belül végrehajtják, plusz ők rátesznek egy tetemes költséget.
Hogy idén mikrtól veszi át a NAV, azt még nem tudni, választások utánra tippelem, onnantól kezdve meg hamar behajtják ezeket.
De fizetném én, ha tudnám. :(
Gondolom mielőtt behajtásra kerül azért kijönnek egyezkedni, hátha tudok fizetni vagy nem tudom ... Mindenesetre mondhatom azt is, hogy nem kaptam levelet tőlük, ugyanis nem ajánlott levelet küldtek, nincs nyoma annak sem, hogy átvettem, innentől nem értem az egész ügyintézésüket.
Kétlem, hogy fél év után rám támadnak. Annál többet szoktak várni van akinél éveket ...
"Gondolom mielőtt behajtásra kerül azért kijönnek egyezkedni, hátha tudok fizetni vagy nem tudom ... Mindenesetre mondhatom azt is, hogy nem kaptam levelet tőlük, ugyanis nem ajánlott levelet küldtek, nincs nyoma annak sem, hogy átvettem, innentől nem értem az egész ügyintézésüket. "
Szerinted a posta nem vezet erről nyilvántartást? Őszintén.
Mint mondtam, új helyzet lesz ettől az évtől, így senki nem tudja mikortól indul.
Cégnél láttam NAV általi végrehajtást egy 100 ezer forintos számla miatt. Egyszerűen bírósági ítélet nélkül beinkasszálta a céget a kiállított számla alapján, 3 nap alatt.
Szóval ha átveszi, rádterheli egyezkedni meg onnantól neked kell velük, és nem fordítva.
Nem azért írtam mert okoskodni akarok, csak azért, hogy onnantól nehéz lesz az életed, probáld ezt meg megelőzni.
A haverod meg kérje el a számlát és írja rá a nevét.
Kérdező, ne haragudj, de nagyon el vagy tévedve:
egyezkedni nem fognak veled, hogy tudsz-e fizetni vagy sem - egyszerűen végrehajtanak.
Sokkal jobban járnál, ha Te kezdenél el egyezkedni.
A másik: pl. a NAV kiküld egy levelet (ajánlott), ha nem veszed át, az sem érdeklői őket, ugyanis egyszerűen kézbesítettnek minősül.
Nekem más ügyből (nem voltam "sáros", át is akartam venni) nem sikerült átvennem a levelet, visszafordult és egyszerűen hiába kértem az ügyintézőt, nem küldték ki még egyszer, mert kézbesítettnek minősül.
Kérelmet kellett írnom, hogy a másolatot kiküldjék, "drága pénzen" (600 ft-ért).
És most mondok valamit, hogy képben legyél a jelenlegi rendszerről - azt hittem, lehidalok: több, Spanyolországban élő ismerősöm most kapott egy levelet, PONTOS NÉVRE ÉS CÍMRE SZÓLÓT Magyarország miniszterelnökétől, Orbán Viktortól.
Hogy mi van benne, még nem tudom, de nehogy azt hidd, hogy nem találnak meg, ha meg akarnak, meg hogy nem tudnak semmit csinálni, ha akarnak.
Na végre, gratula!
Akkor legalább nem "téptük feleslegesen a szánk" :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!