Az Intrum Jusztícia megkeresett, hogy adósuk vagyok. Hogyan járjak el?
A tartozásomat szeretném kifizetni, de azt is szeretném, ha nem követelnének olyat a későbbiek folyamán, ami nem jár, s erre szeretnék garanciát. Ha befizetem a követelésüket békén hagynak?
S mielőtt jönnének a felesleges kommentek: tipikusan mentem bele 19 évesen egy telefon előfizetésbe, naivan. Az exem kihasznált, később állítólag kifizette, de a jelek szerint mégsem.
A céggel még nem vettem fel a kapcsolatot.
Nem a pénzemtől szeretnék megszabadulni, hanem megoldást és nyugalmat találni. Ami jár, az jár, de nekem is a nyugalom.
Én amikor részletfizetést kértem a végrehajtótól, akkor az utolsó részlet kifizetése után kértem egy papírt, amelyben igazolják, hogy minden fennálló tartozást kifizettem, nincs semmiféle követelésük felém - így a nyugalmam is megvan :-)
Első körben a telefonos céget keresném meg, megkérdezném tőlük, mennyi, milyen tartozást akarnak behajtani, majd az exet, hogy mennyit és mit fizetett, s csak legvégül a követeléskezelőt - így Te is tisztán látnál, ki, mit, mikor fizetett, jogos-e a követelés, ha igen mennyi és csak utána fizetni.
2-es vagyok, még valami:
" később állítólag kifizette, de a jelek szerint mégsem. "
Lehet, hogy magát a telefonos tartozást ugyan kifizette, de ha már át volt adva a követeléskezelőnek, akkor az Ő munkadíjukat is ki kell fizetni - ezt meg lehet, az exed nem fizette.
A telefonszolgáltatásra vonatkozó szerződésekből eredő tartozások elévülési ideje 1 év. (A 2014. március 15. előtt keletkezett tartozások esetében a fizetési felszólítás az elévülési időt megszakítja.)
A szolgáltató azonban jogosult arra, hogy elévült tartozásról is küldjön ki felszólító levelet. Az elévülés ugyanis csak a tartozás bírósági úton való behajtásának lehetőségét zárja ki.
Első körben annak járj utána, hogy a te esetedben nem ilyen tartozásról van-e szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!