Lefoglalhatják a kocsimat ha az autóm értéke duplája az adott összegnek amit követelnek tőlem?
A háttér ismerete nélkül annyit lehet csak mondani, hogy megeshet, de nem valószínű, hogy foglalni fognak, ha egyszer megállapodtál velük (ezt abból gondolom, hogy havonta megy a részlet nekik).
Hívd fel őket holnap és beszélj velük.
Hát ha már kaptál levelet, akkor nagyon semmit. Legfeljebb gyorsan kifizeted a tartozást, és akkor nyilván már nem akarnak végrehajtani rajtad semmit.
Az nem számít, hogy a kocsid mennyit ér szerinted, lefoglalhatják, elárverezhetik, és akár olcsóbban is elkelhet, mint fél millió, akkor meg továbbra is maradhat tartozásod.
Ezzel akkor kellett volna valamit csinálni, amikor megörökölted a tartozást. Pl. visszautasítani az örökséget; vagy ha a ház sokkal többet ér, akkor azt eladni; vagy egyezkedni a hitelezővel, hogyan tovább. Az az igazság, hogy ha végrehajtásra kerül egy tartozás, az már a legutolsó dolog.
Naná, hogy lefoglalhatják.
Hogy miféle rendszer ez?
Véleményem szerint teljesen szabályos, hiszen tartozol.
Bár számomra sántít a történet, mert a tartozás realizálása után fix, hogy nem az volt az első mozzanat, hogy letiltás.
Ahogy az a tartozás a nevedre került, én egészen biztos vagyok benne, hogy a bank, a végrehajtó, bárki, aki a követelésre jogosult, nem egyszer felszólított.
Azért merem ezt kijelenteni, mert volt letiltásom is és volt végrehajtásom is.
Nekem majdnem a házamat vitte el a végrehajtó, mert autóm és egyebem sosem volt.
Nem számít, mennyit ér az ingatlan vagy az ingóság, és ehhez képest mekkora a tartozás.
A követelésre jogosultnak egy célja van, hozzájutni a pénzéhez.
Elárverezi a kocsidat, ha elmegy 1 millióért, akkor azt és az egyéb költségeket levonják, a többit megkapod.
De nem hiszem, hogy annyiért menne el, inkább kevesebbért fog.
Azzal is számolj, hogy a végrehajtónak eszméletlen magas költségei vannak!
Anno amikor én buktam be a hitelemet, csak az ő költsége 600 ezer volt!
Szóval még az is lehet, hogy a kocsid értékéből semmi sem maradna neked.
DE! mielőtt én eljutottam volna ide, lókb egy éven keresztül kaptam a felszólításokat, de nem tudtam fizetni.
Akkor írták ki az árverést, nagyon kétségbe voltam esve. Felvettem a bankkal a kapcsolatot, és sikerült elkerülnöm a dolgot. Igaz, azóta majdnem 2x annyit fizetek, mint az eredeti törlesztő lett volna, de legalább engedélyezték.
Szóval amit ezzel mondani akarok neked: menj és zaklasd őket, telefonálj, írj levelet, menj be, hangsúlyozd, hogy fizetni szeretnél!
Eleve tök furcsa, hogy már a tartozás egyötödét behajtották, pár hónap alatt meglenne a maradék, és mégis rámennek az autódra. Szóval lépj, mert szerintem van esélyed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!