Újra érvényes lesz a folyószámlahitel?
Persze, minden hónapban.
Akkor is elérhető, ha nem töltöd fel teljesen, csak magasabb lesz a kamat.
Tehát ha mondjuk van 100.000 Ft hitelkereted, és karácsonykor lenulláztad. Ha most kapsz 130ezer Ft fizetést, akkor hiába csak 30ezer lesz a saját pénzed, a hitelkeret újra felhasználható.
Persze újra kamatozik is, amit elhasználsz, azt ne feledd.
Ha mondjuk a hónapban kaptál 90ezer Ft fizetést, akkor a számlád mínusz 10ezren áll ugye. A hitelkeretet így is elhasználhatod (azt a 90ezret), de a hó végén a kamat magasabb lesz, amiért nem töltötted vissza a keretet egyáltalán.
Nem pontosan értem a kérdésed: ha van pl. 100 ezer ft hitelkereted, amelyet kimerítettél (-100 ezren áll) de kevesebb fizetést kapsz (mondjuk 84 ezret), akkor nem fog nullázódni a hitel.
Ha van 100 ezer ft hitelkereted és mondjuk csak 50 ezret vettél igénybe belőle, de 84 ezer ft fizetést kapsz, akkor igen, nullázódik, kb. 32 ezer ft-od marad pluszban (a hitelkamat miatt), de megint le tudsz menni mínuszba.
Remélem, érthetően írtam :-)
2-es vagyok: ez is Te vagy?
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Ha most -90 ezren állsz és nettó 140 ezer a fizetésed, akkor a mínusz 90-et biztosan betakarja, azaz nullázódik.
Hogy mennyit fogsz kapni, azt nem tudjuk megmondani, hiszen a betegállomány első 15 napját a munkáltató fizeti, de ha már voltál betegállományba, akkor más elszámolás alatt van, illetve még az is lehet, hogy arra az időre nem kapsz pénzt egyenlőre - ha még csak most adtad le a betegállományos papírt.
Lényeg az, hogy a 90-et betakarja és újra indul a hitelkeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!