Vajon normális-e a K&H?

Figyelt kérdés

Korábban leírtam már a kis történetem a két számlámmal kapcsolatban (vállalkozói + lakossági), szóval akinek ismerős a felállás az nem a véletlen műve.

Dióhéjban: a két számlám közti pénzmozgást idén júniustól jogszabályi kötelezettségek miatt nem átutalásnak, hanem átvezetésnek nevezi a bank, így pedig már nem felel meg az ő kis belső szabályzatuknak az a jóváírás amit magamnak utalok, így mindenféle kedvezménytől elesek (olcsóbb számlavezetési díj X összeg felett, stb).

Szerencsére ezt le tudtam velük e-mailezni és jóváírtak mindent.

Viszont, mivel lakáshitelt tervezek tőlük felvenni, ezért felmerült a kérdés bennem, hogy a saját magamnak utalt pénzt vajon jóváírásnak fogják-e nézni ebben az esetben, vagy sem? Ez a kamatkedvezmény miatt nagyon fontos (-0,5%).

Erre azt a választ kaptam pecséttel, aláírással az illetékes osztálytól, hogy írjam be a közlemény rovatba, hogy "munkabér". Ezt elmondtam a könyvelőmnek és dobott ő is egy hátast. Egyéni vállalkozó vagyok. Ha munkabérként utalom magamnak a pénzt, akkor az előbb vagy utóbb fel fog tűnni a NAV-nak és meg fogják kérdezni, hogy mégis hol vannak akkor a fizetendő járulékok a munkabér után? Ha pedig szólok nekik, hogy "bocsi, igazából én csak munkabéreset játszom", akkor meg onnantól kezdve ha nem írom ezt be a közleménybe, akkor a banknak nem fog tetszeni.

Ti mit csinálnátok a helyemben? Engem lassan az agyvérzés kerülget már.

2017. dec. 4. 23:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Erre a közlemény dologra hihetetlen mennyire rá tudnak izgulni a bankok hitel felvételkor. Lakashitelt vettünk fel. Nekem első körben nem kellett munkáltatói igazolás, hiszen oda érkezik a jövedelmem. Ráadásul több, mint egy éve minden hónap elején mindig forintra pontosan ugyanannyi.

Na de egyetlen egy hónapban valamikor hónapokkal ezelőtt elfelejtette odairni a pénzügyes kollégám a közleménybe, hogy "MUNKABÉR"!!

Így már rögtön probléma volt és kértek munkáltatói igazolást.

2018. febr. 13. 10:44
 12/17 Savan Janos válasza:

Moslék. Több mint 10 milla betétemre nem fizetett évi 10000 azaz 10ezer Ft kamatot 2018 teljes évre. Ez komoly!!!

Tudom, sokak örülnének, ha 10-ed ennyi pénzük volna.

Nos már nekem sincs, mert inkább elköltöttem, minthogy a bank éljen belőle.

2019. jan. 13. 12:51
 13/17 anonim ***** válasza:
56%

"Ez komoly!!!"

Neee, tenyleg???! Es a kondicios listajukban mit irtak?

2019. jan. 13. 13:07
 14/17 Savan Janos válasza:
0%

nulla egész nulla-nulla-mittudomén mennyi nulla és egy szám a kamat. + prémiumkamat ... ami tavaly lement nullára.

Roggyon rájuk az ég, és fulladjanak meg a sok nullájukban

2019. jan. 13. 13:20
 15/17 anonim ***** válasza:
56%

"Több mint 10 milla betétemre nem fizetett évi 10000 azaz 10ezer Ft kamatot 2018 teljes évre. Ez komoly!!"

Rajna alapra meg 18%-ot fizetett 2014-ben. Ja, idő közben rekord alacsony kamatkornyezet mellett még van aki ilyen termékbe fektet?!Ja nem inkább elkölti bosszúból 😂😂

Ingatlan kifizetődőbb volt miután már 14-ben is 2 %-rá köthettük volna vissza a lejáró összeget, de azóta is kh-sok vagyunk, a vállalkozói számla is ott fut 1000 Ft alatti havi díjjal.

2019. jan. 13. 13:27
 16/17 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező a könyvelő nem mondta, hogy a kivét járulékköteles , ha csak úgy utalgatsz magadnak?

Ha még hàtast is dobott ettől, akkor igencsak vak vezet világtalant nálatok...

2019. jan. 13. 13:31
 17/17 anonim ***** válasza:
56%

"nulla egész nulla-nulla-mittudomén mennyi nulla és egy szám a kamat. + prémiumkamat ... ami tavaly lement nullára."

Akkor miert lepodtel meg? :)

2019. jan. 13. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!