Vajon normális-e a K&H?
Korábban leírtam már a kis történetem a két számlámmal kapcsolatban (vállalkozói + lakossági), szóval akinek ismerős a felállás az nem a véletlen műve.
Dióhéjban: a két számlám közti pénzmozgást idén júniustól jogszabályi kötelezettségek miatt nem átutalásnak, hanem átvezetésnek nevezi a bank, így pedig már nem felel meg az ő kis belső szabályzatuknak az a jóváírás amit magamnak utalok, így mindenféle kedvezménytől elesek (olcsóbb számlavezetési díj X összeg felett, stb).
Szerencsére ezt le tudtam velük e-mailezni és jóváírtak mindent.
Viszont, mivel lakáshitelt tervezek tőlük felvenni, ezért felmerült a kérdés bennem, hogy a saját magamnak utalt pénzt vajon jóváírásnak fogják-e nézni ebben az esetben, vagy sem? Ez a kamatkedvezmény miatt nagyon fontos (-0,5%).
Erre azt a választ kaptam pecséttel, aláírással az illetékes osztálytól, hogy írjam be a közlemény rovatba, hogy "munkabér". Ezt elmondtam a könyvelőmnek és dobott ő is egy hátast. Egyéni vállalkozó vagyok. Ha munkabérként utalom magamnak a pénzt, akkor az előbb vagy utóbb fel fog tűnni a NAV-nak és meg fogják kérdezni, hogy mégis hol vannak akkor a fizetendő járulékok a munkabér után? Ha pedig szólok nekik, hogy "bocsi, igazából én csak munkabéreset játszom", akkor meg onnantól kezdve ha nem írom ezt be a közleménybe, akkor a banknak nem fog tetszeni.
Ti mit csinálnátok a helyemben? Engem lassan az agyvérzés kerülget már.
Erre a közlemény dologra hihetetlen mennyire rá tudnak izgulni a bankok hitel felvételkor. Lakashitelt vettünk fel. Nekem első körben nem kellett munkáltatói igazolás, hiszen oda érkezik a jövedelmem. Ráadásul több, mint egy éve minden hónap elején mindig forintra pontosan ugyanannyi.
Na de egyetlen egy hónapban valamikor hónapokkal ezelőtt elfelejtette odairni a pénzügyes kollégám a közleménybe, hogy "MUNKABÉR"!!
Így már rögtön probléma volt és kértek munkáltatói igazolást.
Moslék. Több mint 10 milla betétemre nem fizetett évi 10000 azaz 10ezer Ft kamatot 2018 teljes évre. Ez komoly!!!
Tudom, sokak örülnének, ha 10-ed ennyi pénzük volna.
Nos már nekem sincs, mert inkább elköltöttem, minthogy a bank éljen belőle.
"Ez komoly!!!"
Neee, tenyleg???! Es a kondicios listajukban mit irtak?
nulla egész nulla-nulla-mittudomén mennyi nulla és egy szám a kamat. + prémiumkamat ... ami tavaly lement nullára.
Roggyon rájuk az ég, és fulladjanak meg a sok nullájukban
"Több mint 10 milla betétemre nem fizetett évi 10000 azaz 10ezer Ft kamatot 2018 teljes évre. Ez komoly!!"
Rajna alapra meg 18%-ot fizetett 2014-ben. Ja, idő közben rekord alacsony kamatkornyezet mellett még van aki ilyen termékbe fektet?!Ja nem inkább elkölti bosszúból 😂😂
Ingatlan kifizetődőbb volt miután már 14-ben is 2 %-rá köthettük volna vissza a lejáró összeget, de azóta is kh-sok vagyunk, a vállalkozói számla is ott fut 1000 Ft alatti havi díjjal.
Kérdező a könyvelő nem mondta, hogy a kivét járulékköteles , ha csak úgy utalgatsz magadnak?
Ha még hàtast is dobott ettől, akkor igencsak vak vezet világtalant nálatok...
"nulla egész nulla-nulla-mittudomén mennyi nulla és egy szám a kamat. + prémiumkamat ... ami tavaly lement nullára."
Akkor miert lepodtel meg? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!