El lehet adni egy lakást a hitelfelvétel után fél évvel?
Megüzente hogy adjam el a lakást, őt az sem érdekli ha viszi a bank nemfizetés miatt. Külföldre ment a pasival, nincs semmi vagyona. Szerinte én szívom meg, tőle nincs mit elvenni. Ha el tudom adni, belemegy hogy aláírja a papírokat.
Arra gondolok hogy megbeszélni a bankkal hogy el tudom adni többért mint a hitel és a vevő végtörlesztene vagy odaadná nekem a pénzt közjegyzői szerződéssel hogy utána övék a lakás. Valami ilyesmire gondolok. Így maradna valamim újrakezdeni. Ilyen nincs?
Az utolsó válaszoló jól mondja. Minden ingatlan eladható (jelzálogos, végrehajtási jogos, elidegenítési és terhelési tilalommal terhelt is), csak oda kell figyelni, hogy ne legyen gond belőle. Még csak a bank beleegyezése sem kell.
Egy jó ügyvéd úgy írja meg a szerződést, hogy a terhek még az új tulajdonos bejegyzése előtt lekerüljenek az ingatlanról, az ne legyen akadály.
Ahhoz viszont tudni kell, hogy adott időpontban pontosan mennyit kell visszafizetni a banknak, hogy a terhet töröltesse, tehát a vételár biztosan fedezze a terhek teljes összegét. Ha azon felül marad még, akkor az a Tiéd és a feleségedé az ingatlanban meglévő tulajdoni hányadotok arányában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!