Angliában friss munkaszerződéssel lehetséges a hitelfelvétel a saját bankodnál? Úgy hallottam igen, de kíváncsi vagyok más emberek véleményére is!
Nehogy hitelkártyát igényelj! Nem kell hitelkártya ahhoz, hogy hitelt kaphass. Rengeteg ember félreértelmezi a credit history elnevezést. Nem az a lényeg, hogy lássák, hogy befizeted időben a hitelkártyáról (credit card)a pénzt. A credit history azt jelenti, hogy van elég mozgás a számládon. Nálam 2000 font per hó mozgás kellett, hogy megkapjam a mortgage-ot-azaz a lakáshitelt. A credit history az magában foglalja a fizetésedet, segélyeidet, számláid időben való befizetését. Nem kell hozzá hitelkártya. 3 éve igényeltem először lakáshitelt két éves lekötéssel, majd újat kötöttem egy éve. Egyszer sem kérdezték, hol van a hitelkártyám. Ahhoz, hogy hitelt kapj, minimum 3-6 hónapja ugyanazon a helyen kell, hogy dolgozz. Lakáshitelhez akkoriban 3 év ittartózkodás kellett, kisebb hitelhez nem tudom mennyi idő.
Folyamatosan kapom postán a hitelleveleket. Azért, mert jó a credit history-m. Mindig minden időben be van fizetve. Amolyan reklámleveleket kapok, hogy felvehetek hitelt.
Nehogy igényelj hitelkártyát mert fölösleges. Ráadásul beszűntetni sem egyszerű, még ha nem is használtad, akkor is. Valahogy férjem rávették, hogy igényeljen. Az életben hozzá nem nyúlt, 2 év után be akarta szűntetni, bementünk a bankba, be is szűntették, múlt hónapban meg kapta az éves számlakimutatást.....?! most megint mehetünk be a bankba.
Nem mondom, hogy lehetetlen, hogy kérjen a bank hitelkártyát, de nem valószínű. A legjobb, ha bemész a bankodba és megkérdezed konkrétan, mit értenek ők credit history-n.
Egyébként elég rázós kamatok vannak. Nézz körül interneten, hogy hol érdemesebb felvenni a hitelt, nem biztos, hogy a bankodnál a legjobb.
Szia!
# 3 - nak reszben igaza van de azert van ott urban legend is boven
# 7 - nel sokkal tobb igazsag van. Szeretnem azonban kiegesziteni, hogy mar nem kell 3 ev itt tartozkodas, hogy lakashitelt kapj.
Fizetesed meg a credit history sokkal fontosabb. Nekem sosem volt credit kartyam, soha nem is lesz es mindig jo minositesben voltam. Akkor esett le a minositesem kozepesre amikor felvettem a lakashitel melle + 2 hitelt es a havi torlesztom 700-800 korul volt. De par honap utan visszakuszott megint joba, mivel mindent idoben fizettem.
Az igazsag, hogy ha van hitelkartyad akkor gyorsabban mozoghat a minositesed, akar mindket iranyba!
Nekem a sajat velemenyem a credit kartyarol az, hogy aki tud eleg penzt felretenni annak nincs szuksege credit kartyara, az aki pedig nem tud eleg penzt felretenni annak nem szabad credit kartyat hasznalnia!
Remelem segitettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!