Adóstárs lettem, hogy szabadulhatok?
Nem régiben kolleganőm megkért, hogy legyek a kezese.
Akkor azt mondta, hogy 150.000 Ft-ot akar felvenni, egy évre. Szóltak a bankból a kolleganőnek, kész a szerződés, menjek írjam alá. Így is tettem.
Aztán jött a banktól egy papír, amiben KHR bejegyzés volt.
Ekkor következett az első baki: az a 150.000 Ft nem 150.000 Ft, hanem 750.000 Ft, és nem 1 évre, hanem 5 év futamidőre kötötte a szerződést, és én nem is kezes, hanem adóstárs lettem az ügyben.
A bankban el sem tudtam olvasni a szerződést, csak elém tolták, hogy írjam alá. Akkor úgy voltam vele, hogy jó anyagi helyzetben vannak, három nyugdíj és egy kereset van a családban. Csak most az idős édesanyja meghalt, a férje végső stádiumos daganatos beteg, így csak a kolleganőm nyugdíja és a fizetése maradt (nyigdíj mellett dolgozik).
Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy MÉG tudja fizetni.
A kérdés: hogy tudnék kifarolni a dologból?
Teljes tévedésben voltam, amikor aláírtam a szerződést, velem senki sem közölte, hogy 5 évig adóstárs leszek, ami elég bosszantó, mert ha ezt tudom, alá sem írom...
Aláírtad elolvasás nélkül :D:D:D
Ha ezt tudom... én is megkérlek, csak én 1,5 milliót veszek fel.
"Teljes tévedésben voltam, amikor aláírtam a szerződést, velem senki sem közölte, hogy 5 évig adóstárs leszek, ami elég bosszantó, mert ha ezt tudom, alá sem írom..."
Ne mosdasd már magad. De közölték, ALÁÍRTAD. Senki nem kényszerített, saját akaratodból csináltad, ELFOGADTAD a papíron leírtakat. Kit érdekel, hogy lusta voltál elolvasni? Mehetsz ügyvédhez, hátha mond valamit azon kívül, hogy retard vagy.
El kellett volna olvasnod. Bocs, tudom, hogy kb te is rájöttél azóta, de nagy hiba bármi ilyet aláírni olvasatlanul, csak mert te nem akarod húzni az idejüket. Nekik az a munkájuk, hogy ha betűről betűre olvasol és mindenre rákérdezel, azt is megtegyék.
A kolléganőd egy hatalmas nagy zsíros tajparaszt mocskos ri__nc, szívlapáttal kellene agyonverni.
Menj be a bankba és kérdezz rá, mit tehetsz. Nem hiszem, hogy ha ez az összeg szerepelt a szerződésen és nem utólag kavartak, akkor lehetne bármit tenni, de rákérdezni lehet.
Tanulópénz. Sehogy nem tudsz ebből menekülni hiszen önszántadból írtad alá.
Legalább megtanulod, hogy ezentúl semmit nem írsz alá olvasás nélkül.
Ha adóstárs vagy, de ha kezes is, kaptál egy példányt a szerződésből, ami nálad van.
Abban mi szerepel?
Ha az hogy 750 000 ft, 5 éves futamidőre adóstárs vagy akkor nincs mit tenni. Aláírtad. Az, hogy el sem olvastad semmi alól sem mentesít.
Ha nem az szerepel, akkor pedig KHR levél lehet a téves, bár ez gyakorlatilag kizárt.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ami a szerződésben van az a valóság, a többi jogilag semmit nem számít.
Ha nincs meg a saját példányod, amit nem értek, hogy nincs, akkor első lépésként menj be a bankba és kérj ki egy másolatot, hogy legalább tudd, hogy mi a valóság.
Ilyenkor a forgatókönyv részemről.
bemegyek a bankba, elolvasom a szerződést, ha noszogatnak, vagy nem hagyják nyugodtan elolvasni, akkor felállok és angolosan távozom.
Három nyugdíj meg fizetés mellett "hihető" a 150 000 ft szükségessége.
Azt ugye tudod mi tortenik ha ki akarsz lepni a dologbol? Felmondhatod a magad reszerol a szerzodest, de akkor a bank egyben fogja kovetelni a hatralekot. Ezt a kolleganod akinek most amugyis durvan nehezebbe valt az anyagi helyzete, eselytelen hogy teljesiteni tudna, igy rajtad fogjak kovetelni es behajtani.
Azt meg lehetne, hogy beszelj vele, hogy kifizeted egyben a hitelt es lezarjak, utana o neked tartozna kozvetlenul, es azt fizetne havonta, egymas kozt pedig megallapodhattok alacsonyabb kamatrol mint a bank, de magasabbrol mint amennyit neked adna a takarek.
Igy mindketten jobban jartok. De leginkabb soha a budos eletbe ne legyel kezes senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!