Gazdagok hitelre vásárolnak?
Ez csak attól függ, hogy a lekötött/befektetett pénz jobban termeli-e a pénzt, mint ahogy a hitel kamata viszi, illetve attól, hogy egyáltalán tud-e még pénzt befektetni olyan megtérüléssel.
Sok olyan befektetési lehetőség van, ahol hiába lenne több pénzed, már nem tudod ugyanannyi megtérüléssel befektetni, csak rosszabbra, ilyenkor nem érdemes még többet beletenni.
De az elmondható, hogy a tehetősebbeknek ott van a lehetőség, hogy önerőből kifizessék. (hisz ezt jelenti a gazdag szó.)
Szerintem alavetően az az elv a nyerő, hogy NE VEGYÉL FEL TÖBB HITELT ANNÁL, MINT AMINEK A FEDEZETÉVEL RENDELKEZEL".
Magyarán venni akarsz egy laptopot, ami mondjuk 500 ezer forint, de ennek az egyösszegű kifizetésével lefeleznéd a megtakarításaidat, akkor érdemes akciós hitelre venni (ha éppen van). Mert közben a saját pénzed kamatozik, de fontos, hogy bármikor hozzáférj.
De nem célszerű mondjuk egy 6 milliós autóra hitelt felvenni úgy, hogy a megtakarításod mondjuk ugyanúgy 1 millió, mert ha a bevételi oldaladon változás történik, akkor nem tudod miből visszafizetni és elindulsz lefelé a lejtőn...
Ehhez a gondolkodásmódhoz szerintem nem gazdagnak, hanem előrelátónak kell lenni. Ugyanaz az elv, csak a gazdagok "nagyobb tétekben" csinálják, az átlag ember pedig kisebbekben, de a vezérlőelv szerintem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!