Vállalkozó kocsmába hogyan tudja bevezetni azt, hogy a vendégek kártyával is tudjanak fizetni?
Nyilván ez igaz lehet esetleg kisebb nagyobb élelmiszerboltokra, műszaki -mi pl. anno a számtech üzletünkbe kérdeztünk rá erre - , ruházat, stb. egyéb üzletekre. Viszont ott meg az árrés jóval alacsonyabb is ezzel arányosan.
De azért egy iskolabüfé, büfé, kocsma forgalmát jellemzően nem a bankkártyások adják!Jellemző a kp, vagy ha végképp nincs nála akkor a felírás.
Ugyanakkor mivel rendezvényeken is jelen vagyunk, így oda már lehet jól jönne.
Annak ellenére, hogy a másfél év alatt, volt közel 20-30 ember aki rákérdezett erre, mégis előkerült a kp és nem azért ment el, mert ne lett volna kitéve kártyaelfogadó hely, vagy terminál vagy ne tudott volna azzal fizetni. Tehát vásárló vesztés ebből adódóan nem történt, mégis egyfajta gesztus lehet, ha egyáltalán megéri ilyen tevékenység mellett.
Ez csak saját tapasztalat és mint a kérdező kocsmájára nézve analógia.
"Tehát vásárló vesztés ebből adódóan nem történt"
Pont ezt nem tudhatod, hiszen ha be sem megy, mert látja, hogy nem kártyaelfogadóhely, és nincs kedve felesleges köröket futni, hogy "- elfogadjátok a kártyát? - nem". Mivel elég könnyen meg lehet állapítani egy helyről, hogy kártyaelfogadó-e, nem feltétlenül fizetéskor kérdezek csak rá, hogy mi van.
Én ismerek olyan kocsmát, ami olyan helyen van, ahol egymást érik a kocsmák, és a baráti körömmel már csak azért is oda járunk, mert elfogadják a kártyát. A szomszéd kocsma meg nem könyvel el minket elveszített kuncsaftként, mivel nem is tud rólunk.
"Pont ezt nem tudhatod, hiszen ha be sem megy, mert látja, hogy nem kártyaelfogadóhely, és nincs kedve felesleges köröket futni, hogy "- elfogadjátok a kártyát? - nem".
Ettől függetlenül az üzleti terveben szereplő számokat túlteljesítettük minden egységünkben és hidd el, plusz beruházást emiatt nem eszközölnék, ha nem indokolt.
Az, hogy egy vagy azok közül akik ezt igénylik, vagy elvártnak tartanák, a mellékelt cikkek alapján, egy teljesen általános jenelegi ügyvitelt próbálsz átreformálni.
Hozzátéve olyan az 1% kedvezőnek tűnő jutalékot kiemelve ami mellett jelentősen sok az apróbetűs költség rész is a szerződés része.
Pl. nekem most kell számlacsomagot váltani a K&H-nál, választhatnám a bankkártya elfogadással együtti számlacsomagot is, de az nem havi 450Ft-ba , abból is fél évig 0 Ft-ba kerülne nekem, mint a jelenlegi.
Ezzel szemben bankkártya elfogadóira példa:
Emellett, mint mondtam, szélessávú net ajánlott hozzá, ha nem akarsz tökölni a lassú kapcsolat miatti várakozásokkal.
Ha már új szélessávú net árat nézek, attól jobban járok, ha meglévő mobil céges havi 6190 Ft előfizetésbe korlátlan nettel inkább első körben zenét szolgáltatok a teraszra a fizetendő szerzői, előadói és kiadói jogdíj együttes összegével fele annyiból kijövök a terminál és számlacsomag díj + jutalékok helyett. Több forgalmat származtatnék belőle, mint a bankkártya elfogadásból. :-)
De mint mondtam másképp tervezem és vezetem az üzleteim. Indokolatlan beruházást addig nem eszközölök, míg a háttér infrastruktúra alapból nem adott hozzá és a költségek a jelenlegit aránytalanul növelnék a forgalomhoz képest.
Az, hogy a júliusi törvény módosítás közép hosszú távon mennyiben befolyásolja majd ezt,- hiszen ígyis-úgyis már bankkártya kell a jövedéki termékek beszerzéséhez - majd elválik. de szerintem az üzlete eltartó törzsközönséget ez továbbra sem fogja meghatni, vagy a fizetési igényeiket átformálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!