KATA-s vállalkozó áfamentes, de számlát adhat?
Pályakezdő vagyok, KATA-s vállalkozást indítanék. Egy másik vállalkozásnak dolgoznék be (ajándéktárgyakat árul), de az BT és áfázik.
A kérdésem az lenne, ha egy áfa köteles cég tőlem vásárol milyen számlát állítok ki? Köszönöm
(könyvelőig még nem jutottam el, itt kezdem az érdeklődést :) )
Értem, köszönöm a gyors választ! :)
Továbbá ha alkalmazok valakit utána már a rendes járulékot fizetek, vagy neki is egy ilyen csökkentettet mint magamnál? (50.000)
Csökkentett? Ha alkalmazol valakit, akkor alkalmazott - nem KATA-s vállalkozó.
Többféle alkalmazási forma van - de ehhez már tényleg a könyvelőt is be kéne vonnod. Ráadásul ha Te is bedolgozol egy BT-nek+ még valakivel dolgoztatsz, akkor már akkora költségeid lesznek, amit nem biztos, hogy ki tudsz termelni - de ez már matematika- könyvelővel :-)
Köszönöm a választ!
Eddig párommal bedolgoztunk egy családi szálon Bt-nek. Megéri nem azzal van a gond csak sajnos eddig feketén. Emiatt kérdés, hogy, hogyan legyünk mindketten bejelentve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!