7. 000. 000 Ft önerő elég egy 30 millió Ft körüli ház megvásárlásához?
10-es, úgy látom, nagyon éjszaka volt már, amikor ezt írtad :-)
Ha a bank értékbecslője 30 helyett 26-ra értékeli a házat, akkor csak 5,2 millió (20 %) önerő kell, nem tudom, miért írtad, hogy akkor nem elég az önerő.
És igen, a többi jó, amit írtál: én is pont ezért mondtam, hogy a "jó a fizetésünk" nem elég információ (1,2-es vagyok)
Kiegészíteném még annyival, hogy ma Magyarországon sajnos sokan egy fix bérre (általában minimálbér) vannak bejelentve, a többit zsebbe kapják - pl ha ilyen eset van, akkor sem mindegy, mennyi jövedelmet tud igazolni a munkáltató.
#14, de miért is?
Ha a banknak 26 milliót ér az ingatlan, akkor valóban van olyan ember, aki ennek ellenére mégis megveszi 30 millióért a házat?
Én biztosan nem tenném... Természetesen onnan nézve igen, akkor több önerő kellene - de én tuti nem vennék meg 30 millióért valamit, ami a banknak csak 26-ot ér.
Megdumálnám az eladóval, hogy engedjen belőle - mert így talán másnak sem fogja tudni eladni... Na mindegy, ez úgyis csak elméleti eszmefuttatás volt részemről.
Viszont 26 millióra meg - 5,2 helyett -bőven jó a 7 millió önerő :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!