Ha most felveszek egy műszaki cikkre áruhitelt (cetelem, ami a fizetésem durván 5-8%a és autót is szeretnék venni szeptemberben szintén hitelre (önerő 550, hitel 1 millió). Mondhatja a bank a cetelemes áruhitel miatt, hogy "bocsi, de nem"?
Kifejtem:
- az átírás kb. 100 ezer mindennel
- van súlyadó, kötelező biztosítás, ennek a díja változó, de évente 50-60-80 ezer forint is lehet a kettő, attól függően milyen a kocsi kora, teljesítménye, illetve a te bónuszod.
- az egymilliós hitel havi törlesztője 5 éves futamidőnél 20-25 ezer körül van, hosszabb időre meg azért ne vedd fel a saját érdekedben.
- lehet, hogy kell casco, azt is elvárhatják finanszírozott autónál.
És még egy métert nem mentél. Szervizre sem költöttél. Egy olajcsere - évente alap - 40 ezer. Téli gumi - ez is kelleni fog - az is valahol 40 ezernél indul, a felső határ meg a csillagos ég. Na, szóval ezeket szépen adogasd össze, és gondold át, hogy a havi 20-25 ezres törlesztőre lesz-e pénzed, meg hitelre érdemes-e műszaki cikket venni, vagy beéred egy olyan kocsival, ami teljesen önerős, és kiszolgál, amíg kell, mert 550 ezerből azért lehet venni olyat, ami gurul még jó pár évig.
Jah, nem az 68%os vagyok, másik...
Én a helyedben azt hozzátenném az önerőhöz és szülőktől, nagyszülőktől kérnék kölcsön rövid időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!