Van pénz a kártyán, de elutasítja a boltba ha lehúzzák vagy csippentik. Miért? Amikor van rajta fedezet?
A pénz a bankszámládon van, a kártya csak segítség ahhoz, hogy akkor is tudj vásárolni, ha nem a bankban jutsz hozzá a pénzedhez.
Annak számtalan oka lehet, hogy miért nem fogadja el a kártyát, ezek között lehet a következő kettő:
- napi vásárlási limitet túllépnéd a vásárlással (pl. 20 ezer van beállítva, de 25-ért vásárolnál - nem engedi)
- érvénytelen a bankkártya: vagy azért, mert lejárt vagy azért, mert új és még nem aktiváltad.
Jaj értitek hogy gondoltam. Köszi a válaszokat!😊
Nem léptem túl a napi limitet amúgy
A boltban mit nyomtatott a terminál a szalagra? Minden elutasításnál rányomtatja, hogy mi a hiba oka
pl. érvénytelen kártya, nincs fedezet, helytelen pin kód..stbstb
Egyéb esetben a bankomat hívnám fel :)
Nekem volt olyan, hogy a kártya hibás volt, és 10-ből 4szer nem tudtam vele fizetni, csak többedszeri próbálkozásra. Imádtak a boltokban, amikor kértem, hogy próbálja meg újra. Meg újra. És, ha lenne kedves, akkor még egyszer. :)
Ritkán, de a mostani kártyámmal is előfordul, de mondjuk évente egyszer-kétszer. Olyankor valószínű a leolvasó vagy a banki kapcsolat nem tökéletes. Vagy megkérem, hogy még egyszer próbálja meg, és akkor sikerül, vagy ha nincs kedvem, és van cash, kifizetem azzal.
Semmi sem tökéletes. :)
" Sehogy nem fogadta el a párom kártyáját, pedig volt rajta fedezet... Közölték, hogy ha paypassal fizetsz folyamatosan egymás után,és átlépsz egy 15 000 Ft-os határt, akkor csak chip-esen használhatod tovább a kártyádat... Utána elmentünk tankolni, és valóban, a "bedugós" verzióval már működött a kártya. (után egyébként újra lehet paypassal használni, ismét 15 000 Ft-ig). AZ én bankomnál ez nincs így pl."
Ez tulajdonképpen a saját pénzünk védelme miatt van, hogy ha ellopják a kártyát és paypass-al fizetnek, ne tudjanak sokat vásárolni vele... Az más kérdés, hogy interneten le tudják kopasztani a számlát a bankkártya adatokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!