Lakásvásárlásra mennyi hitelt lehet felvenni maximum Bankból?
Tegyünk különbséget, hogy mit ír elő a törvény, és mit várnak a bankok.
A törvény szerint maximum 80%-ig hitelezhető egy ingatlan, és a jövedelem arányos törlesztő mutató nem lehet több 50% (400 alatti jövedelem esetén), és 60% (400 ezer felett). Ezt a mutatót úgy kell kalkulálni, hogy az hitelfelvevő(k ha többen vannak) a jövedelem 50/60%-át költhetik összesen hitelre. Tehát nem lakáshitelre, hanem összesen az összes hitelükre.
A törvény ennyit ír elő minimumfeltételnek, és ez független az ingatlan elhelyezkedésétől, állapotától, etc...
A bankok viszont ettől eltérhetnek, de kizárólag a szigorítás irányába. Tehát mondhatja egy bank, hogy ő akár 50-60% önerőt is kér, vagy maximum a jövedelem 30%-ig hajlandó hitelt adni.
Ez már függ az ingatlan helyétől (például nehezen értékesíthető helyeken akár 50% feletti önerőt is kérhetnek), az ingatlan állapotától, vagy a hitelfelvevő(k) munkahelyétől, stb.
@14: köszi, én is jót nevettem rajta :) Elképzelni sem tudom, hogy melyik rész nem tetszett.
De nagyon nem lepődöm meg, a múltkor volt egy kérdés, hogy hol voltál nyaralni, és mennyiből jött ki. Írtam egy helyszínt és egy számot, mivel éppen 2 nappal korábban érkeztem haza. Kaptam rá egy kövér 0%-ot. Azóta sem értem :)
12.02, mit nem értesz a 0-án?:)
Eleve mi az hogy nyaralni merészeltél???? Nem szégyelled magad, hogy nem halsz inkább éhen?:)
@18
"Micsoda kényelem! Mi három hónapig egy összetekert újságpapírban laktunk. Reggel hatkor keltünk, kitisztítottuk az újságpapírt, ettünk egy darab száraz kenyérhéjat, 14 órát dolgoztunk a gyárban, heti 6 pennyért, utána hazamentünk, és apu addig vert minket a szíjával, amíg el nem aludtunk."
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!