Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha ellopták a pénztárcámat...

Ha ellopták a pénztárcámat (van rendőrségi jegyzőkönyv) és új bankkártyát igényeltem neten (OTP), mennyi idő, amíg elkészül illetve mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Ellopták a pénztárcámat, benne szinte minden iratommal együtt 3 napja.

Új lakcímkártya van, személyi folyamatban, adó folyamatban... tb. Új bankkártyát ma igényeltem. Az állandó lakcímem Szombathely, de én Budapesten élek.

Az érdekelne, hogy mennyi idő, amíg elkészül az új kártya? Én Budapesten lakom, itt dolgozom, de az állandó lakcím Szombathely. (egyetemista lány vagyok) Oda fogják elvileg postázni. Mennyi idő lehet? (fontos, mert ha személyesen vennék le pénzt fiókban, annak a díja 792 ft... )

Az OTP-nél Junior számlám van. Ami a tárcámban volt: paypassos Junior-os kártya.

Amit megigényeltem: Multipont Maestro Paypass. (nem nagyon tudom, mi a kettő közt a különbség ?)

Mennyibe kerül? Vagy ha van rendőrségi jegyzőkönyv a lopásról, akkor nem kerül semmibe? Akárhogy próbáltam megkeresni az OTP oldalán nem találtam; google-n is többféleképp rákerestem, sehol nem találtam...

a netbankon keresztül megkötöttem a szerződést.

Mennyi idő lehet míg elkészül, ill. számíthatok kártyakészítési díjra, vagy ingyenes? (a régi kártyát persze azonnal letiltattam, amiután ellopták)

2017. júl. 31. 01:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Kb. 1-1,5 hét alatt szoktak elkészülni az OTP kártyái.

A régi kártyád letiltási díját kell fizetned, illetve az új kártyád kibocsátási díját és éves díját. (Viszont a régi kártyád éves díjának időarányos részét visszakapod, ha volt neki.)

Viszont! Szerintem nem a legjobb kártyát igényelted, mert emlékeim szerint Junior számlához az MCO Junior kártya éves díj és kibocsátási díj mentes. A Multipont viszont nem az. Hirdetmény alapján a kibocsátási díj 1996 forint, éves díj 4002 forint.

A különbség a két kártya között, hogy a Junior kártya kifejezetten Junior számlához van, míg a Multipont egy általános OTP-s kártya, amivel elvileg lehet pontokat gyűjteni, de amúgy szerintem nem akkora üzlet. Különbség még, hogy az egyik MasterCard, a másik Maestro, nem ugyanaz az elfogadottsága (bár Magyarországon belül szinte mindenhol elfogadják mindkettőt).

2017. júl. 31. 08:59
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Azt nem tudod esetleg, hogy a szerződést nem lehet módosítani? (hogy ne ez a kártya legyen, hanem Junior? )

Fontos lenne a díj miatt!

2017. júl. 31. 20:34
 3/3 A kérdező kommentje:

Illetve most ezen az oldalon: [link] megrendeltem a Junior kártyát.

Azt nem tudod esetleg, hogy lehet-e módosítani azt a másik szerződést, hogy ne legyen érvényes ez a Maestro kártyára vonatkozó dokumentum/szerződés?

Be kéne mennem az otp-be szerinted, személyesen?

Vagy lehet törölni elektronikus úton?

2017. júl. 31. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!