Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP-s kártyám van, és kártyaha...

OTP-s kártyám van, és kártyahasználatnál sokkal később veszi le a pénzt, illetve jön az sms, napok múlva, néha le is zárolódik, miért?

Figyelt kérdés
Mással van ilyen?
2010. máj. 23. 09:39
 1/2 anonim válasza:

Nekem CIB számlám van és ugyanígy működik. Az új kártyarendszereknél (PIN használat és/vagy aláírás nélküli) nem emelik le egyből a pénzt a számláról, hanem csak ellenőrzik, hogy elérhető-e az összeg, s ha igen, akkor zárolják (magyarul Te már nem igazán férhetsz hozzá). Később bonyolódik le a konkrét tranzakció.

Eleinte engem is zavart, aztán mikor elmesélte a főnököm, hogy valószínűleg ennek köszönhetően tudott visszahívni egy téves utalást, azóta úgy gondolom esetleg valamikor nekem is hasznos lehet.

Kérdezd meg nyugodtan a bankodat, biztosan elmondják pontosabban hogyan és miért működik ez így.

2010. máj. 29. 09:35
 2/2 A kérdező kommentje:

Üdv, a bankban nem tudták a választ, ígérték, küldenek e-mailt a központba (Budapest), és visszahívnak. Ez két hete volt.

Ja, nálam az aláírós és Pin kódos fizetésnél is ez történik.

2010. máj. 29. 09:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!